Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90951/nvidia-ir-siemens-idiegs-generatyvuji-dirbtini-intelekta-pramoninio-dizaino-ir-gamybos-srityse/spausdinti/

NVIDIA ir „Siemens“ įdiegs generatyvųjį dirbtinį intelektą pramoninio dizaino ir gamybos srityse

Publikuota: 2024-03-20 13:49
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„NVIDIA“ ir „Siemens“ paskelbė apie glaudesnį bendradarbiavimą, kurio tikslas – pritaikyti įtraukiančią vizualizaciją ir generatyvinį dirbtinį intelektą pramoniniam projektavimui ir gamybai.

NVIDIA ir „Siemens“ įdiegs generatyvųjį dirbtinį intelektą pramoninio dizaino ir gamybos srityse

Konkrečiai, „Siemens“ integruos naująją „NVIDIA Omniverse Cloud API“ į savo „Xcelerator“ platformą.

Primename, kad „Omniverse Cloud“ yra išsamus debesijos paslaugų rinkinys, leidžiantis kurti, skelbti, naudoti ir testuoti meta-visuomenines programas nepriklausomai nuo jų buvimo vietos. Savo ruožtu „Xcelerator“ yra integruotas programinės įrangos ir paslaugų rinkinys, skirtas programoms kurti.

„NVIDIA“ ir „Siemens“ sujungia „Omniverse“ ir „Xcelerator“ platformas, kad pakeltų pramonės automatizavimą į kitą lygį. Partneriai sujungia plačią „Xcelerator“ pramoninę ekosistemą su fiziškai tiksliu, realiuoju laiku veikiančiu virtualaus pasaulio kūrimo varikliu su dirbtiniu intelektu. Tai leidžia kurti tikslius tikroviškus skaitmeninius dvynius.

Bendradarbiaudama „Siemens“, be kita ko, integruos „NVIDIA Omniverse Cloud API“ į „Teamcenter X“ („Xcelerator“ dalis). Debesų sistema „Teamcenter X“ suteikia naudotojams saugią prieigą prie gaminio gyvavimo ciklo valdymo (PLM) duomenų iš bet kurios pasaulio vietos, bet kuriuo įrenginiu ir bet kuriuo metu.

Naudojant „Omniverse API“, kuriant skaitmeninius dvynius galima pagreitinti įvairias darbo eigas, pavyzdžiui, keičiant apšvietimo sąlygas, taikant skirtingas medžiagas ir pan.

Pažymima, kad tradiciškai įmonės, vykdydamos didelės apimties pramoninius projektus, dažniausiai naudojo fizinius prototipus. Šis metodas yra brangus, riboja inovacijas ir lėtina pateikimo rinkai laiką.

Bendrovių „Siemens“ ir „NVIDIA“ iniciatyvomis šios kliūtys pašalinamos kuriant fotorealistiškus skaitmeninius dvynius, kuriuose atsižvelgiama į realaus pasaulio fiziką.

Tai reiškia, kad tokios bendrovės kaip „HD Hyundai“ (laivų statyba, sunkioji įranga ir mechanikos inžinerija) gali suvienodinti ir vizualizuoti sudėtingus inžinerinius projektus tiesiogiai „Teamcenter X“.

Ateityje „Siemens“ planuoja įtraukti „NVIDIA“ technologijas į kitus „Xcelerator“ produktus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!