Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90857/google-ruosia-naujove-dalintis-savo-slaptazodziais-netrukus-bus-zenkliai-patogiau/spausdinti/

„Google“ ruošia naujovę: dalintis savo slaptažodžiais netrukus bus ženkliai patogiau

Publikuota: 2024-03-12 15:48
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jei naudojate „Google Chrome“ slaptažodžių tvarkyklę ir valdote kai kurias internetines paskyras, kuriomis dalijatės su šeimos nariais, netrukus galite sulaukti puikių naujienų. „Google“ ruošia naują funkciją, kuri leistų lengvai ir saugiai dalintis savo slaptažodžiais su „Google“ šeimos narių grupe.

„Google“ ruošia naujovę: dalintis savo slaptažodžiais netrukus bus ženkliai patogiau

Niekam ne paslaptis, jog dalintis slaptažodžiais su šeimos nariais gali būti tikras galvos skausmas, ypač kai skubate ir nežinote bendros paskyros prisijungimo duomenų. Remiantis naujausia informacija, „Android“ operacinėje sistemoje netrukus gali atsirasti nauja galimybė, kuris leis dalintis slaptažodžiais.

Tokia naujovė neseniai buvo aptikta kompiuteriams skirtoje „Chrome“ naršyklės versijoje, o dabar ir „Android“ įrenginiams skirtoje platformoje. Iš pradžių buvo manoma, jog tokia naujovė bus prieinama tik kompiuterių turėtojams, tačiau dabar, akivaizdu, kad atnaujinimo turėtų sulaukti ir išmaniųjų telefonų turėtojai.

Kaip galite matyti tekste pateikiamose nuotraukose, peržiūrint savo išsaugotus slaptažodžius atsiras ir naujas mygtukas „Share“ (liet. Dalintis). Paspaudus jį – matomas papildomas pranešimas, kuriame patvirtinama, kad norite dalytis slaptažodžiu, ir pranešama, kad tai skirta tik jūsų šeimos grupės nariams, kuriuos galite tvarkyti „Google“ paskyros nustatymuose.

Nors funkcija vis dar kuriama, ekrano nuotraukos rodo, kad procesas gali būti gana paprastas ir tam, kuriam reikalingas slaptažodis. Pasidalinus slaptažodžiu, gavėjas, apsilankęs svetainėje savo įrenginyje, gali matyti įrankių užuominą, informuojančią, kad įgaliojimai yra prieinami. Tiesa, panašu, kad naujoji galimybė skirta tik slaptažodžiams, o ne slaptažodžių raktams.

Verta pastebėti ir tai, jog šis funkcija dar yra kuriama ir tobulinama, todėl iki oficialaus išleidimo dar teks šiek tiek luktelėti. Tokios naujovės atsiradimas „Google“ interneto naršyklėje padės ne tik lengviau dalintis slaptažodžiais, bet ir apsaugos nuo jų atskleidimo trečiųjų šalių programėlėse, kuomet mes tiesiog persiunčiama savo kodą draugams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!