Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90679/nvidia-tikisi-kad-blackwell-pasiula-isleidimo-metu-negales-patenkinti-paklausos/spausdinti/

NVIDIA tikisi, kad „Blackwell“ pasiūla išleidimo metu negalės patenkinti paklausos

Publikuota: 2024-02-26 21:09
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA numato būsimų „Blackwell“ vaizdo plokščių, kurios, kaip tikimasi, gerokai pagerins dirbtinio intelekto skaičiavimų našumą, tiekimo problemas. „Tikimės, kad mūsų naujos kartos produktų pasiūla bus ribota, nes paklausa gerokai viršija pasiūlą“, – neseniai vykusiame pokalbyje dėl pajamų sakė NVIDIA vyriausioji finansininkė Colette Kress.

NVIDIA tikisi, kad „Blackwell“ pasiūla išleidimo metu negalės patenkinti paklausos

Ši prognozė dėl planuojamo produktų trūkumo pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai analitikas pastebėjo, kad dabartinių NVIDIA „Hopper“ pagrindu sukurtų H100 grafikos procesorių, pritaikytų dirbtiniam intelektui ir didelio našumo skaičiavimams, pristatymo laikas yra sutrumpėjas. „Blackwell“ architektūra ir jos pagrindu sukurti B100 lustai žada didelius pajėgumų šuolius – tikėtina, kad tai paskatins esamus NVIDIA klientus jau dabar pateikti išankstinius užsakymus. Kadangi stipriai auga paklausa sparčiai augančioje dirbtinio intelekto skaičiavimų rinkoje, NVIDIA yra pasirengusi pasinaudoti nepasotinamu vis didesnės skaičiavimo galios apetitu.

Tačiau NVIDIA produktų trūkumas gali tapti puikia galimybe tokiems svarbiems konkurentams kaip AMD ir „Intel“. Jei abi bendrovės gali pasiūlyti produktą, kuris galėtų pralenkti dabartinį NVIDIA H100, ir pateikti tinkamą programinės įrangos paketą, klientai noriai rinktųsi jų siūlomus produktus ir nelauktų daug mėnesių dėl numatomų ilgų realizacijos terminų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!