Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90581/kietieji-diskai-tapo-maziau-patikimi-seagate-blogiausi/spausdinti/

Kietieji diskai tapo mažiau patikimi – „Seagate“ blogiausi

Publikuota: 2024-02-20 10:33
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Atsarginės kopijos ir duomenų saugojimo debesyje paslaugas siūlanti bendrovė „Backblaze“ paskelbė statistiką apie kietųjų disko gedimus 2023 metais. Ataskaita parengta remiantis 35 skirtingais HDD modeliais, kurių bendras skaičius bendrovėje perkopė 250 tūkst.

Žemiau yra lentelė su visais 35 HDD modeliais, konkrečių diskų skaičiumi, vidutiniu jų veikimo laiku, taip pat sugedusių standžiųjų diskų skaičių, įskaitant santykį procentais. Įdomu tai, kad „Backblaze“ asortimente vis dar yra veikiančių HDD modelių, kurie yra senesni nei 8,5 metų. Vidutinis metinis visų kaupiklių gedimų dažnis (AFR) yra 1,7 %.

Kietieji diskai tapo mažiau patikimi – „Seagate“ blogiausi

Toliau pateikiamas kompaktiškesnis pavyzdys su populiariausiais HDD modeliais ir duomenimis apie jų vidutinį metinį gedimų dažnį per pastaruosius trejus metus. Čia verta atkreipti dėmesį į tai, kad laikui bėgant didėja AFR, ir tai yra šiek tiek nerimą keliantis ženklas – HDD tampa mažiau patikimi. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad 14 TB „Seagate“ diskai sugedo dažniausiai, o „Western Digital“ 16 TB HDD darbo sutrikimai buvo mažiausiai tikėtini.

Kietieji diskai tapo mažiau patikimi – „Seagate“ blogiausi

Bendrovė taip pat parengė statistiką apie vidutinį metinį gedimų dažnį (AFR), atsižvelgiant į HDD talpą ir veikimo laiką, nuo 2021 m. I ketvirčio iki 2023 m. IV ketvirčio. Kaip parodyta toliau pateiktame grafike, 6 TB HDD modeliai gali pasigirti rečiausiais gedimais, o 10 TB kaupikliai pasirodė besantys mažiausiai patikimi.

Kietieji diskai tapo mažiau patikimi – „Seagate“ blogiausi

„Backblaze“ taip pat pateikė duomenis apie vidutinį metinį HDD gedimų dažnį pagal jų amžių. Įvertinti buvo HGST ir „Seagate“, taip pat „Toshiba“ ir WD kietieji diskai. Per 36 mėnesius tik „Seagate“ standžiųjų diskų gedimų dažnis buvo didesnis nei 1,5 %.

Kietieji diskai tapo mažiau patikimi – „Seagate“ blogiausi

Tačiau šis pavyzdys nėra visiškai reprezentatyvus, nes „Backblaze“ neturėjo pakankamai duomenų apie kitų gamintojų HDD šiam rodikliui palyginti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!