Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90576/google-prades-naudoti-nemokamus-dirbtinio-intelekto-irankius-interneto-saugumui-gerinti/spausdinti/

„Google“ pradės naudoti nemokamus dirbtinio intelekto įrankius interneto saugumui gerinti

Publikuota: 2024-02-20 09:26
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Kompanija „Google“ paskelbė pradedanti iniciatyvą, pagal kurią bendrovė pristatys kelias nemokamas dirbtiniu intelektu pagrįstas priemones, skirtas interneto saugumui gerinti.

Sprendimas įgyvendinti naująją iniciatyvą priimtas todėl, kad pažangiosios technologijos, įskaitant susijusias su neuroniniais tinklais, dažnai naudojamos ne tik siekiant apsisaugoti nuo kibernetinių nusikaltėlių, bet ir vykdyti neteisėtus veiksmus.

Be kita ko, „Google“ ketina pristatyti naują atvirojo kodo produktą, kuris yra pagrįstas neuroniniais tinklais ir kuris kenkėjiškoms programoms aptikti naudoja failų tipų identifikavimą.

Ši priemonė jau naudojama „Gmail“ ir „Google Drive“ saugumui gerinti ir bus prieinama nemokamai.

Šią savaitę Vokietijoje vykstančioje Miuncheno kibernetinio saugumo konferencijoje „Google“ taip pat paskelbs detalią informaciją, kaip IT milžinė naudoja dirbtinį intelektą kibernetiniam saugumui užtikrinti.

Tuo pačiu metu „Google“ paskelbė apie papildomas investicijas į dotacijas moksliniams tyrimams ir partnerystes, skirtas kibernetinio saugumo iniciatyvoms, paremtoms dirbtiniu intelektu, plėtoti.

Kadangi įsilaužėliai jau naudoja dirbtiniu intelektu pagrįstus algoritmus kibernetinėms atakoms vykdyti, „Google“ mano, kad reikia dėti daugiau pastangų kuriant priemones, kurios padėtų užkirsti kelią įsilaužėliams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!