Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90556/daugiau-nei-puse-apple-vision-pro-programeliu-yra-mokamos/spausdinti/

Daugiau nei pusė „Apple Vision Pro“ programėlių yra mokamos

Publikuota: 2024-02-17 16:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Šio mėnesio pradžioje JAV pradėta prekiauti pirmosiomis mišrios realybės ausinėmis „Apple Vision Pro“. „Apple Vision Pro“ savininkai gali naudotis įvairiomis programėlėmis, kurias išanalizavo „Appfigures“.

Daugiau nei pusė „Apple Vision Pro“ programėlių yra mokamos

Dėl to buvo nustatyta, kad „VisionOS“ platformai skirta „App Store“ prieštarauja ilgametei tendencijai, pagal kurią daugumą „Apple“ įrenginiams skirtų programų galima atsisiųsti nemokamai.

„Appfigures“ duomenimis, 53 % „Vision Pro“ programų yra mokamos, t. y. naudotojas turi sumokėti prieš atsisiųsdamas produktą į įrenginį. Vidutinė programėlės, skirtos „Apple ausinėms, kaina yra 5,67 JAV dolerio. Palyginimui, tik už 5 % kitų kategorijų įrenginiams skirtų „App Store“ programėlių reikia mokėti iš anksto.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad 35 % „Vision Pro“ programėlių iš viso nėra apmokestintos, o 13 % turimų produktų yra prenumeruojami.

Atlikdami analizę tyrėjai išnagrinėjo visas programėles, optimizuotas „Vision Pro“, įskaitant daugiau kaip 700 tik ausinėms skirtų ir kitose platformose nepalaikomų programėlių.

Tačiau apie 1,2 mln. „iOS“ programėlių, kurios veikia su „Vision Pro“, tačiau kūrėjai jų neoptimizavo naudoti ausinėse, nebuvo tiriamos. Įskaitant „iOS“ programėles, kurios buvo optimizuotos „VisionOS“, tik už 17 % programėlių reikia mokėti iš anksto, o 58 % programinės įrangos autorių naudoja prenumerata pagrįstą monetizaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!