Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87460/paaiskejo-kas-pateike-daugiausiai-prasymu-del-programeliu-pasalinimo-is-app-store-parduotuves/spausdinti/

Paaiškėjo, kas pateikė daugiausiai prašymų dėl programėlių pašalinimo iš „App Store“ parduotuvės

Publikuota: 2023-06-04 08:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ neseniai paskelbė savo 2022 metų „App Store“ programėlių parduotuvės skaidrumo ataskaitą ir joje yra gana daug statistikos. Tačiau vienas svarbus punktas yra programų panaikinimo reikalavimų, kuriuos pateikė Kinijos komunistų partija, skaičius.

Paaiškėjo, kas pateikė daugiausiai prašymų dėl programėlių pašalinimo iš „App Store“ parduotuvės

„Apple“ atstovų teigimu, bendrovė iš viso pasaulio gavo 1 474 vyriausybių prašymus dėl panaikinimo. Stebėtina, kad žemyninėje Kinijoje iš jų buvo 1 435, o Honkonge – vienas.

Abi šios teritorijos dabar yra kontroliuojamos Kinijos komunistų partijos, kuri yra žinoma dėl griežtų priemonių. „Apple“ teigė, kad didžioji dauguma pašalinimų buvo žaidimai, kuriems nebuvo suteiktas žaidimo registracijos numeris.

Kinijoje leidėjai, planuojantys išleisti komercinius žaidimus, iš valdžios turi gauti žaidimo registracijos numerį (GRN). Jie naudojami šalies žaidimų pramonei reguliuoti, siekiant užtikrinti, kad leidimai atitiktų šalies turinio standartus.

Nors GRN režimas gali būti naudingas siekiant apsaugoti vaikus nuo žalingo turinio, dėl šio proceso žaidimų kūrimas tampa biurokratiškesnis. Kai kuriuos Kinijoje esančius kūrėjus tai akivaizdžiai erzina, nes 1 276 žaidimai buvo pateikti į „App Store“ prieš tai negavus GRN.

Kinijos vyriausybė atsidūrė sąrašo viršūnėje dėl programėlių panaikinimo užklausų „Apple“. Po jos sekė Indija (14 pašalinimo reikalavimų), Pakistanas (10 reikalavimų), Rusija (7 reikalavimai) ir Turkija (2 reikalavimai).

Be Kinijos panaikinimo užklausas, „Apple“ taip pat pabrėžė dažniausiai pasitaikančias priežastis, dėl kurių ji atmeta į „App Store“ pateikiamas programėles. Dažniausia atmetimo priežastis buvo našumo problemos, po jų sekė teisinės ir dizaino. Kitos dažnos priežastys buvo saugos ir verslo problemos.

„iPhone“ gamintojas taip pat pasidalino, kad iš viso 36 974 015 kūrėjų užsiregistravo kaip „Apple“ kūrėjai. 2022 m. ji turėjo pašalinti 428 487 paskyras, daugiausia dėl sukčiavimo, tačiau taip pat buvo nurodyta eksporto kontrolė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!