Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87412/senesniu-windows-versiju-naudotojai-turetu-suklusti-jau-netrukus-ivyks-pokyciai-kuriems-net-nereikes-jusu-sutikimo/spausdinti/

Senesnių „Windows“ versijų naudotojai turėtų suklusti: jau netrukus įvyks pokyčiai, kuriems net nereikės jūsų sutikimo

Publikuota: 2023-06-01 18:16
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kai kuriems iš mūsų patinka stabilumas. Mums patogu dabartinėje būsenoje ir nenorime nuolat tobulėti. Atsipalaiduokite, tai nėra „Motyvacijos pradininko“ pamoka. Tačiau turime keletą naujienų tiems, kurie vis dar naudoja „Windows 10“ 21H2 versiją.

Senesnių „Windows“ versijų naudotojai turėtų suklusti: jau netrukus įvyks pokyčiai, kuriems net nereikės jūsų sutikimo

„Microsoft“ neseniai paskelbė, kad 21H2 versijos palaikymas baigiasi. Tai reiškia, kad nuo birželio mėnesio nebegausite jokių saugos naujinimų ar papildomų funkcijų. Be to, įmonė automatiškai atnaujins jūsų sistemą.

„Microsoft“ dabar tikriausiai dirba ties „Windows 12“, tačiau yra vartotojų, kurie vis dar naudoja senesnę „Windows 10 21H2“ versiją. Bet dabar bendrovė paskelbė ultimatumą, kad minėtos „Windows“ versijos palaikymas baigsis. Po to saugos naujinimų nebebus, todėl jūsų įrenginys galės būti paveiktas įvairių saugumo grėsmių.

Vartotojai gali atnaujinti į naujesnę „Windows 10 22H2“ arba žengti drąsesnį žingsnį ir pereiti prie naujausios „Windows 11“. „Microsoft“ paskelbė, kad „Windows 10 21H1 Home“, „Pro“, „Pro Education“ ir „Pro Workstation“ leidimų aptarnavimas ir palaikymas baigsis birželio 13 d. 2023 m. birželio mėn. saugos naujinimas, kurį planuojama išleisti tą pačią dieną, bus paskutinis šių leidimų naujinys.

„Siekdama palaikyti jūsų saugumą ir produktyvumą, „Windows Update“ automatiškai inicijuos „Windows 10“ vartotojų įrenginių ir nevaldomų verslo įrenginių, kurių aptarnavimas baigiamas arba bus baigtas po kelių mėnesių, funkcijų naujinimą. Taip jūsų įrenginys palaikomas ir kas mėnesį gaunami naujinimai, kurie yra labai svarbūs saugumui ir ekosistemos būklei“, – primena „Microsoft“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!