Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87400/google-pristate-nauja-wear-os-4-versija/spausdinti/

„Google“ pristatė naują „Wear OS 4“ versiją

Publikuota: 2023-05-31 17:33
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors „Google Wear OS 3“ dar nepasiekė itin daug išmaniųjų laikrodžių, „Android“ gamintojas paskelbė apie kitą versiją – „Wear OS 4“. Ji pasirodys vėliau šiais metais ir žada naudingesnį laikrodžių programų rinkinį, patobulintą baterijos valdymą ir geresnes prieinamumo neįgaliesiems parinktis su atnaujinta kalbos-teksto įvestimi.

„Google“ pristatė naują „Wear OS 4“ versiją

„Wear OS 4“ atneš patobulintą integraciją su „Google Home“ su dar daugiau prijungtų įrenginių valdymo parinkčių. „Google“ taip pat patvirtino daugiau funkcijų savo „Google Workspace“, „Gmail“ ir „Google“ kalendoriaus programėlėms.

Dabar galėsite pasiekti dvi mėgstamiausias „Workplace“ programas iš savo „Wear OS 4“ laikrodžio, greitai atsakyti į el. laiškus „Gmail“ sistemoje ir atsakyti į įvykius bei atnaujinti užduotis kalendoriuje.

Trečiųjų šalių kūrėjai taip pat prisijungia prie atnaujinimu, pvz., „WhatsApp“ pasiūlys savo pirmąją programėlę laikrodžiams su visišku šifravimu, atsakymais balsų ir skambučiais įrenginyje. „Spotify“ pristatys naujas navigacijos plyteles, kad būtų lengviau pasiekti mėgstamas melodijas ir tinklalaides.

„Peloton“ į savo „Wear OS 4“ programėlę pridės treniruočių serijos plytelę. „Samsung“ ir „Google“ taip pat bendradarbiavo kurdami naują laikrodžio ciferblato formatą, kuris palengvina laikrodžio ciferblato kūrimo procesą kūrėjams ir sumažina laikrodžio ciferblatų poveikį baterijos veikimo laikui.

Kitas svarbus „Wear OS 4“ papildymas yra galimybė kurti ir atstatyti laikrodžio atsargines kopijas neatkuriant gamyklinių parametrų. „Google“ neatskleidė oficialios informacijos, kokiame išmaniajame laikrodyje debiutuos „Wear OS 4“, tačiau mes manome, kad „Samsung“ naujos kartos „Galaxy Watch 6“ serija bus pirmoji. Tikimės pamatyti „Wear OS 4“ naujos kartos „Pixel“ laikrodyje, taip pat kitų gamintojų modeliuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!