Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87384/muskas-pareiske-kad-dirbtinis-intelektas-yra-niekam-nereikalingas/spausdinti/

Muskas pareiškė, kad dirbtinis intelektas yra „niekam nereikalingas“

Publikuota: 2023-05-30 13:33
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Elonas Muskas sukritikavo dirbtinį intelektą (DI), sakydamas, kad jis „nėra būtinas niekam, ką mes darome“, rašo „Sky News“.

„Tesla“, „Twitter“ ir „SpaceX“ savininkas teigė, kad superintelektas yra „dviašmenis kardas“.

Muskas pareiškė, kad dirbtinis intelektas yra „niekam nereikalingas“
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Jei turite džiną, kuris gali jums suteikti bet ką, tai kelia pavojų“, – pareiškė milijardierius. Jis teigė, kad dirbtinis intelektas gali būti naudojamas „dronų karams“ kurti.

Londone vykusiame „Wall Street Journal“ (WSJ) generalinių direktorių tarybos aukščiausiojo lygio susitikime kalbėdamas per vaizdo transliaciją, E. Muskas tvirtino besitikintis, jog viso pasaulio vyriausybės panaudos DI ginklams kurti pirmiau nei bet kam kitam.

„Taigi, dirbtinis intelektas iš tikrųjų gali tik padėti sukurti pažangesnius ginklus mūšio lauke, kurie gali reaguoti greičiau nei bet kuris žmogus. Bet kokie būsimi karai tarp išsivysčiusių šalių arba bent jau šalių, turinčių dronų pajėgumų, bus labai panašūs į dronų karus“, – aiškino jis.

Paklaustas, ar DI veda į imperijos pabaigą, jis atsakė: „Manau, kad taip. Nemanau, kad (dirbtinis intelektas) yra būtinas tam, ką mes darome.“

Kovo mėnesį E. Muskas buvo vienas iš daugelio technologijų ekspertų, raginusių mokslininkus sustabdyti DI kūrimą, kad jis nekeltų pavojaus žmonijai.

Daugiau nei 1000 žmonių pasirašė atvirą laišką, kuriame reikalaujama, kad visos laboratorijos bent šešiems mėnesiams nutrauktų dirbtinio intelekto sistemų mokymus.

Jie paragino laikinai sustabdyti „pavojingas lenktynes“ kuriant sistemas, galingesnes už neseniai pradėtą kurti „OpenAI“ sistemą „GPT-4“.

Laiške teigiama, kad jei tokios pertraukos nepavyks padaryti greitai, turėtų įsikišti vyriausybės ir paskelbti moratoriumą.

Pastaraisiais metais DI labai paplito, o tokios sistemos, kaip pokalbių robotas „ChatGPT“, greitai tapo kasdienio gyvenimo dalimi.

Sėkmingas „ChatGPT“ ir tokių vaizdų generavimo įrankių kaip „Midjourney“ naudojimas paskatino žinomų technologijų milžinių „Microsoft“ ir „Google“ DI ginklavimosi varžybas: pirmoji remia „OpenAI“ programinę įrangą, o jos ilgametė varžovė kuria nuosavą pokalbių robotą „Bard“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!