Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87063/nvidia-sako-kad-ju-av1-kodavimas-yra-geresnis-uz-amd-ar-intel/spausdinti/

NVIDIA sako, kad jų AV1 kodavimas yra geresnis už AMD ar „Intel“

Publikuota: 2023-05-06 07:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Buvo išleista stabili „OBS Studio 29.1“ versija. Kaip ir beta versijos, ši versija palaiko AV1 kodavimą „YouTube“ transliacijoms. NVIDIA pasinaudojo proga aptarti savo pranašumą AV1 kodavimo srityje, palyginti su konkurentais.

NVIDIA sako, kad jų AV1 kodavimas yra geresnis už AMD ar „Intel“

AV1 yra atvirojo kodo kodekas, kurį sukūrė „Alliance for Open Media“. Per daugiau nei dvejus metus šis vaizdo kodekas tapo tikra alternatyva H264 ir H265/HEVC, kurie nėra atvirojo kodo kodai. Neatlygintinas formatas bus svarbus veiksnys, lemsiantis, kad AV1 taps vaizdo transliacijų ateitimi, o visi pagrindiniai vaizdo plokščių prekių ženklai jau yra prisijungę prie šio vaizdo formato ir aktyviai kuria šį formatą palaikančius produktus.

Kaip žinome, AV1 kodavimą dabar palaiko visos šiuolaikinės grafikos procesorių architektūros: „GeForce RTX 40“ (Ada), „Radeon RX 7000“ (RDNA3) ir „Arc Alchemist“ (Xe-HPG). Tačiau jų realizacijos skiriasi ir kodavimo galimybės gali pastebimai skirtis.

„Sukurta profesionaliems turinio kūrėjams keliamiems reikalavimams, NVENC išsaugo vaizdo kokybę didesniu tikslumu nei konkurenciniai kodavimo įrenginiai. „GeForce RTX“ naudotojai gali transliuoti aukštesnės kokybės vaizdus ta pačia sparta kaip ir konkurentų produktai arba koduoti mažesne sparta, išlaikydami panašią vaizdo kokybę“, – NVIDIA.

NVIDIA pateikė kadrą iš vaizdo įrašo, kuriame lyginamas „RX 7900 XTX“, „Arc A770“ ir jos „RTX 4080“ AV1 4K ir 12 Mbps kodavimas. Įmonė teigia, kad jų kodavimo įrenginys sukuria geresnės kokybės vaizdus su ta pačia duomenų srauto sparta.

NVIDIA „RTX 40“ grafikos procesoriai remiasi 8 kartos NVENC koduotoju, kuris leidžia koduoti iki 8K60 (FPS), kai kuriuose grafikos procesoriuose padalydamas kadrus į horizontalias juostas. 4K raiška jis gali užtikrinti panašią vaizdo kokybę 10 Mbps sparta, palyginti su H.264 srautu 20 Mbps sparta, tačiau apskritai NVIDIA teigia, kad AV1 kodavimas užtikrina maždaug 40 % geresnį kodavimo efektyvumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!