Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/87022/instagram-sulauke-kruvos-naujienu-naujausi-pasikeitimai-palies-reels-galimybes-bei-pasiulys-nemazai-naujoviu/spausdinti/

„Instagram“ sulaukė krūvos naujienų: naujausi pasikeitimai palies „Reels“ galimybes bei pasiūlys nemažai naujovių

Publikuota: 2023-05-02 16:28
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Socialinis tinklas „Instagram“ nuolat sulaukia įvairiausių atnaujinimų, kurie vartotojams pasiūlo galimybių, kokių anksčiau niekados nebuvo. Per metus platforma pristato bent keletą didesnių naujienų, o dabar šią aplikaciją pasiekė atnaujinimas, kurio daugelis laukė jau daugybę metų.

„Instagram“ sulaukė krūvos naujienų: naujausi pasikeitimai palies „Reels“ galimybes bei pasiūlys nemažai naujovių

„Instagram“ paskelbė apie daugybę naujų funkcijų ir pakeitimų savo trumpų vaizdo įrašų formate „Reels“. Programėlė gavo pertvarkytą „Reels“ redaktoriaus vartotojo sąsają, kuri palengvina įvairių elementų suderinimą ir laiko nustatymą. Atsirado bendras redagavimo ekranas, kuriame vartotojai gali pridėti papildomų klipų, tekstą ir lipdukus prie savo „Reels“ projekto.

Naujasis „Reels“ redaktorius taip pat siūlo galimybę priartinti ir nutolinti laiko juostą, panašiai kaip tradicinėse vaizdo redagavimo programose. Vartotojai gali bakstelėti garso klipą redaktoriuje, kad suderintų jį su vaizdine medžiaga. Visos šios redagavimo funkcijos dabar prieinamos „Android“ ir „iOS“ įrenginiuose visame pasaulyje.

Atsirado ir šviežia kūrėjų paskyrų funkcija - nauja skiltis, kurioje vartotojai gali rasti naujausias „Reels“ tendencijas, pvz., populiarius garso įrašus ir grotažymes. Bakstelėjus garso įrašo pavadinimą parodoma, kiek „Reels“ buvo sukurta naudojant konkretų garso įrašą.

„Instagram“ sulaukė krūvos naujienų: naujausi pasikeitimai palies „Reels“ galimybes bei pasiūlys nemažai naujovių

Be to, „Instagram“ į „Reels Insights“ įtraukė dvi naujas metrikas, leidžiančias geriau apžvelgti turinio efektyvumą. Tai yra bendras peržiūrų laikas ir vidutinis peržiūrų laikas, kurie, pasak „Instagram“, padės kūrėjams „geriau suprasti, kur žmonės susidomi ir kur gali prireikti sukurti stipresnį „kabliuką“, kad žiūrovai pasiliktų ilgiau“.

Kita su „Reels“ susijusi naujovė leis programėlei išsiųsti individualizuotą momentinį pranešimą, kai kas nors pradės sekti vartotoją po vieno iš jo „Reels“ peržiūros. „Instagram“ taip pat pristato savo mokamų dovanų funkciją platesnei kūrėjų auditorijai ir artimiausiomis savaitėmis išleis ją Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Meksikoje, Naujojoje Zelandijoje ir JK.

Kūrėjai taip pat galės matyti dovanas atsiuntusių vartotojų vardus ir parodyti dėkingumą bakstelėjus širdelės piktogramą šalia jų vardų. Visa tai prisideda prie „Instagram“ funkcijų, išleistų 2023 m., sąrašo, įskaitant kolekcijas (angl. Collections), transliavimo kanalus (angl. Broadcast Channels), tylųjį režimą (angl. Quiet Mode) ir mokamą verifikavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!