Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86583/nvidia-kriptovaliutos-visuomenei-neduoda-nieko-naudingo/spausdinti/

NVIDIA: kriptovaliutos visuomenei neduoda nieko naudingo

Publikuota: 2023-03-28 10:24
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Micheal Kagan, NVIDIA vyriausiasis technologijų vadovas, sakė, kad kriptovaliutos neduoda nieko naudingo visuomenei, praneša „The Guardian“. Visą tą skaičiavimo galią galima panaudoti geriau, pavyzdžiui, dirbtiniam intelektui, nes šiuo metu bendrovė savo duomenų centrų verslą orientuoja į LLM (Large Language Model) dirbtinio intelekto technologijas, priduria jis.

NVIDIA: kriptovaliutos visuomenei neduoda nieko naudingo

2021 m. NVIDIA pirmą kartą pabandė paveikti kriptovaliutų ekosistemą kai „RTX 30“ serijai apribojo kasimo galią. Buvo išleistas naujas „RTX 3060“ variantas su „Lite Hash Rate“ (LHR) technologija, kuri, kaip teigiama, sumažino kasimo efektyvumą. Vėliau ši technologija su tam tikromis išimtimis buvo įtraukta ir likusiems „RTX 30“ serijos modeliams. Tačiau jau po poros mėnesių kriptovaliutų kasimo programinės įrangos kūrėjams iš dalies pavyko įveikti LHR algoritmo apribojimus, o po metų buvo pasiektas visas kasimo našumo potencialas. Po to NVIDIA pati panaikino LHR su tvarkyklėmis.

2022 m. NVIDIA buvo priversta sumokėti 5,5 mln. dolerių dėl susitarimo su SEC (JAV vertybinių popierių ir biržos komisija), nes neinformavo investuotojų apie tai, kaip kriptovaliutų kasimas veikia vaizdo plokščių paklausą. Be to, kaip teigiama SEC pateiktame dokumente, NVIDIA žinojo, kad kriptovaliutų kasimas lemia dalį jos verslo, ir netgi teigė, kad NVIDIA vyresnioji vadovybė norėjo įsitraukti į kriptovaliutų kasybos rinką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!