Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86500/paskutinis-windows-11-atnaujinimas-suletina-ssd-ir-gali-sukelti-bsod/spausdinti/

Paskutinis „Windows 11“ atnaujinimas sulėtina SSD ir gali sukelti BSOD

Publikuota: 2023-03-21 10:29
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„KB5023706“ atnaujiname, skirtame „Windows 11 22H2“ operacinei sistemai, integruoti įprasti patobulinimai, pataisymai ir funkcijos, įskaitant užduočių tvarkyklės paieškos juostą ir planšetiniams kompiuteriams optimizuotą užduočių juostą. Kaip ir įprasta „Windows“ atnaujinimams, juose taip pat atsirado nepageidaujamų elementų.

Paskutinis „Windows 11“ atnaujinimas sulėtina SSD ir gali sukelti BSOD

Didžiausia problema, susijusi su atnaujinimu, yra jo poveikis tam tikriems SSD diskams – kai kuriuose pranešimuose teigiama, kad greitis sumažėjo perpus ar dar labiau. Ne vienas naudotojas teigė, kad atnaujinimas sumažino jų „Adata XPG SX8200 Pro“ 1 TB SSD disko spartą; atrodo, kad problema susijusi tik su šiuo „Adata“ SSD disko modeliu. Vienas „Reddit“ naudotojas teigė, kad įdiegus atnaujinimą jų įkrovos laikas pailgėjo daugiau nei dvigubai – iki 31 sekundės, tačiau pašalinus „KB5023706“ vėl tapo normalus.

„Microsoft“ teigia, kad paveikta SSD disko sparta yra viena iš žinomų atnaujinimo problemų. Teigiama, kad „didelių kelių gigabaitų (GB) failų kopijavimas „Windows 11 22H2“ versijoje gali užtrukti ilgiau nei tikėtasi. Labiau tikėtina, kad su šia problema susidursite kopijuodami failus į „Windows 11 22H2“ versiją, iš tinklo bendrųjų failų per serverio pranešimų bloką (SMB), tačiau vietinis failų kopijavimas taip pat gali būti paveiktas. Tikėtina, kad naudotojų namuose ar mažuose biuruose naudojamiems „Windows“ įrenginiams ši problema įtakos neturės.“

„Microsoft“ teigia, kad tie, kurie susiduria su šia problema, gali ją sumažinti naudodami failų kopijavimo priemones, kurios nenaudoja spartinančiosios atminties tvarkyklės (buferinės įvesties / išvesties). „Microsoft“ taip pat paskelbė dvi komandas, kurias galima naudoti kaip pataisą, kol bus išleistas oficialus sprendimas:

Robocopy someserversomeshare c:somefolder somefile.img /J

xcopy someserversomeshare c:somefolder /J

Lėtas SSD greitis nėra vienintelė problema, kurią sukelia atnaujinimas. Kai kurie žmonės pastebėjo, kad atsisiunčiant ar diegiant atnaujinimą susiduriama su klaidomis. Taip pat yra pranešimų apie naudotojus, kurie, įdiegę atnaujinimą, nuolat susiduria su mėlynaisiais mirties ekranais (BSOD), neveikiančiomis programomis ir lėtu Wi-Fi ryšiu.

Jei susiduriate su bet kuria iš šių problemų, geriausia būtų pašalinti atnaujinimą, kol „Microsoft“ pataisys klaidas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!