Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86467/acer-patyre-kibernetine-ataka-programisiai-pavoge-ispudinga-kieki-duomenu/spausdinti/

„Acer“ patyrė kibernetinę ataką: programišiai pavogė įspūdingą kiekį duomenų

Publikuota: 2023-03-17 21:08
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Internetiniai sukčiai su kiekvienais metais tampa vis išradingesni, tačiau nevengia ir naudoti senus triukus. Įvairūs pavojai virtualioje erdvėje tyko nuolatos, tačiau tikrai ne visiems pavyksta to išvengti. Tuo įsitikino ir „Acer“ vadovai.

„Acer“ patyrė kibernetinę ataką: programišiai pavogė įspūdingą kiekį duomenų

Taivaniečių kompiuterinių technologijų ir elektronikos gamintojas „Acer“ patvirtino, jog visai neseniai buvo įvykdyta kibernetinė ataka, kurios metu buvo įsilaužta į vieną iš serverių, kuriuose saugomi įvairūs dokumentai. Teigiama, kad čia buvo saugoma informacija technikams skirta informacija.

„Kol vyksta tyrimas, šiuo metu nėra jokių požymių, kad tame serveryje būtų saugomi vartotojų duomenys“, – teigiama „Acer“ pranešime spaudai.

„Acer“ apie įsilaužimą patvirtino po to, kai internete pasirodė 160 GB duomenų paketas, kurį pardavinėti pradėjo kibernetinis nusikaltėlis, pasivadinęs „Kernwalre“ vardu. Pastarojo teigimu, iš „Acer“ serverio pagrobtų dokumentų archyvą sudaro 655 katalogai ir 2 869 dokumentai.

Remiantis kibernišio pateikiama informacija, tarp pavogtos informacijos yra įvairūs konfidencialūs dokumentai, ISO failai bei kiti techniniai dokumentai. Kaip bebūtų, apie jokius vartotojų duomenis neužsimena ir ataką įvykdęs asmuo, kas galimai reiškia, jog vartotojų duomenys išties nenukentėjo.

Įsilaužimą į „Acer“ serverį įvykdęs asmuo teigė, jog visą pavogtą informaciją sutiks parduoti tik pasitelkiant tarpininką bei priims „Monero“ kriptovaliutą. Nesunku nuspėti, jog tokiu būdu jis bando apsaugoti save nuo galimo susekimo. Tiesa, jis viešai neįvardija kiek norėtų gauti už pavogtus duomenis, tačiau nurodo, kad potencialiam pirkėjui kaina bus pateikta privačiai.

Verta pastebėti, jog tai nėra pirmas kartas, kuomet „Acer“ nukenčia nuo kibernetinių nusikaltėlių. Paskutinį kartą toks atvejis buvo fiksuotas 2021 metų kovo mėnesį, kuomet Taivano bendrovė patyrė „Ransomware“ ataką, o jos metu buvo reikalaujama sumokėti 50 mln. JAV dolerių. Praėjus septyniems mėnesiams po šio incidento, kompanija pripažino, jog tokia ataka buvo įvykdyta ir programišiai pavogė 60 GB duomenų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!