Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86428/google-isleido-antraja-android-14-developer-preview-versija-atsirado-keletas-naujoviu/spausdinti/

„Google“ išleido antrąją „Android 14 Developer Preview“ versiją, atsirado keletas naujovių

Publikuota: 2023-03-15 09:36
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar praėjusį mėnesį „Google“ išleido pirmąjį „Android 14“ operacinės sistemos versiją, kuri skirta kūrėjams (angl. developer), o neseniai buvo pristatyta ir antroji tokia platformos versija. Pranešama, kad antroji „Android 14 Developer Preview“ sulaukė pasikeitimų saugumo, privatumo, veikimo srityse, o taip pat pagerinta patirtis planšetėse bei sulenkiamuose įrenginiuose.

„Google“ išleido antrąją „Android 14 Developer Preview“ versiją, atsirado keletas naujovių

Skelbiama, kad „Android 14 Developer Preview“ pasiūlys naujovę, kuri leis suteikti prieigą prie tam tikrų įrenginyje esančių nuotraukų ar vaizdo įrašų, o norint – galima suteikti prieiga ir prie visų failų. Šioje versijoje jau veikia ir „Credential Manager“ platforma, kuri leis programėlėms prisijungti naudojant prieigos kodus, o taip pat patobulinta ir vartotojo sąsaja, susijusi su paskyrų pasirinkimu.

Remiantis „Google“ anksčiau pateikta informacija, jau balandžio mėnesį turėtų pasirodyti pirmoji beta versija, o jų iš viso bus paruošta trys. Antroji bandomoji versija pasirodys birželio, o trečioji – gegužės mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!