Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86390/lietuvoje-plinta-kenksmingas-programinis-kodas/spausdinti/

Lietuvoje plinta kenksmingas programinis kodas

Publikuota: 2023-03-10 16:40
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) informuoja, kad Lietuvoje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas. Žalingas programinis kodas iš įrenginio naršyklių nuskaito visus išsaugotus prisijungimo vardus ir slaptažodžius.

„Žalingas programinis kodas buvo patalpintas į .zip formato archyvą „3518630.zip“ (pavadinimas gali keistis), el. laiško siuntėjas [vilmantasramanauskas@inbox.lt], [a.telmentas@takas.lt] (arba panašus), el. laiško antraštė „FW: Techniniai brėžiniai“ (arba panaši).

Žalingas programinis kodas iš galinio įrenginio (kompiuterio) interneto naršyklių nuskaito visus išsaugotus prisijungimo vardus ir slaptažodžius. Jei atsidarėte ir pasileidote failą, rekomenduojame kuo greičiau identifikuoti galinį įrenginį, atjungti galinį įrenginį nuo tinklo, pašalinti žalingą programinį kodą ir kuo greičiau pakeisti visų paskyrų slaptažodžius“, – savo feisbuko puslapyje praneša NKSC.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!