Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/8604/intel-prisijunge-prie-olpc-iniciatyvos/spausdinti/

„Intel“ prisijungė prie OLPC iniciatyvos

Publikuota: 2007-07-15 16:59
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„One laptop per child“ (OLPC) iniciatyvos esmė - IT gigantų bendradarbiavimas, kurio dėka tikimasi parengti tik apie 100 JAV dolerių vertų nešiojamų kompiuterių partijas, kurias būtų galima tiekti besivystančios šalims, tokiu būdu keliant jų kompiuterinį raštingumą.

One laptop per child

Ne taip seniai šią iniciatyvą kritikavę ir kuriamą nešiojamą kompiuterį žaislu vadinę „Intel“ taip pat nusprendė prie jos prisijungti. Kompanija aktyviai dalyvaus kompiuterio kūrime, na o jos atstovas atsiras OLPC valdyboje. OLPC iniciatyvos vadovo teigimu, „Intel“ prisijungimas - svarbus žingsnis, padėsiantis užtikrinti stabilų nebrangių nešiojamų kompiuterių tiekimą trečiojo pasaulio vaikams.

Šiek tiek ironiška, bet jau aišku, kad pirmoji nebrangaus kompiuterio versija naudos AMD procesorius. Ilgainiui, žinoma, gali būti, kad pasirodys ir variantas su „Intel“ lustu. Čia itin gali praversti kompanijos idėjos į vieną lustą integruoti ir pagrindinį, ir vaizdo procesorių.

Beje, šiuo metu „Intel“ drauge su „Asustek“ dirba ir ties kita jaunimui skirta iniciatyva „classmate PC“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!