Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/86001/netflix-netycia-atskleide-kaip-ribos-slaptazodziu-dalijimasi/spausdinti/

„Netflix“ netyčia atskleidė, kaip ribos slaptažodžių dalijimąsi

Publikuota: 2023-02-04 07:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Bendrovė „Netflix“ per klaidą tumpam paviešino gaires, kuriose apibrėžiama, kaip per pirmą bandymą ketinama kovoti su slaptažodžių dalijimusi Čilėje, Peru ir Kosta Rikoje.

„Netflix“ netyčia atskleidė, kaip ribos slaptažodžių dalijimąsi
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Įprastai „Netflix“ siūlo šeimos ūkio planus, kurie leidžia abonentui turėti 4 skirtingas paskyras mokant vieną sąskaitą. Toks būdas pasirinktas tam, kad šeimos ūkio nariai, prisijungę prie bendros paskyros, vis tiek galėtų turėti po asmeninę paskyrą, prie kurios prisijungus algoritmas siūlytų personalizuotas rekomendacijas pagal vartotojo pageidavimus.

Tačiau 230 mln. abonentų visame pasaulyje turinti „Netflix“ 2022 m. gruodžio mėnesį pareiškė, kad paskyrų dalijimasis „kenkia ilgalaikiam gebėjimui investuoti į „Netflix“ ir jį tobulinti“.

Kompanija teigė, kad daugiau nei 100 mln. namų ūkių dalijasi paskyromis. Dėl to per pirmuosius tris 2023 m. mėnesius „Netflix“ tikisi įdiegti mokamą slaptažodžių dalijimąsi kitose šalyse.

Trečiadienį „Netflix“ pagalbos centro puslapiuose buvo paviešinti pranešimai, kuriuose aprašytos Čilėje, Peru ir Kosta Rikoje taikomo bandymo, skirto apriboti slaptažodžių dalijimąsi, gairės.

Nuo praėjusių metų „Netflix“ šiose trijose šalyse išbandė „mokamą dalijimąsi“, kai paskyros turėtojas moka už tai, kad paslauga galėtų naudotis papildomas asmuo, esantis ne paskyros turėtojo namuose. Kosta Rikoje toks mokestis yra 2,99 JAV dolerio per mėnesį, rašo „The Guardian“.

Siekiant užtikrinti, kad „Netflix“ paskyra nebūtų dalijamasi už namų ūkio, kuriame ji registruota, ribų, atliekant bandymą reikalaujama, kad vartotojai bent kartą per 31 dieną prijungtų savo žiūrėjimo įrenginį, pavyzdžiui, televizorių, mobilųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, prie namuose esančio belaidžio ryšio, atidarytų „Netflix“ programą ir žiūrėtų ką nors per transliacijos paslaugą.

Tai yra žvilgsnis į tai, ko galite tikėtis, kai „Netflix“ slaptažodžių dalijimosi apribojimas įsigalios visame pasaulyje. Papildomą galvos skausmą tai gali sukelti žmonėms, kurie mėgsta naudoti VPN, rašo „The Verge“.

„Kai pradėsime diegti mokamą slaptažodžių dalijimąsi, daugelyje šalių nariai taip pat turės galimybę mokėti papildomai, jei norės dalytis „Netflix“ su žmonėmis, su kuriais kartu negyvena“, – sakė bendrovė.

„Netflix“ teigė pripažįstanti, kad paskyros dalijimosi apribojimai bus „pokytis nariams, kurie dalijasi savo paskyra plačiau“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!