Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/85987/issigelbejimas-itariems-mokytojams-sukure-iranki-atpazistanti-dirbtinio-intelekto-parasyta-teksta/spausdinti/

Išsigelbėjimas įtariems mokytojams – sukūrė įrankį, atpažįstantį dirbtinio intelekto parašytą tekstą

Publikuota: 2023-02-02 19:35
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Pradėta naudoti nauja priemonė, skirta aptikti dirbtinio intelekto sukurtą tekstą, o tai gali būti didelė kliūtis moksleiviams ir studentams, norintiems nukirsti kampus atsiskaitymų metu, rašo „Sky News“.

„ChatGPT“ sukūrusi įmonė „OpenAI“ pedagogams ir darbdaviams siūlo būdą, kaip nustatyti dirbtiniu intelektu sukurtą turinį.

Bendrovės tinklaraščio įraše skelbiama, kad dirbtinio intelekto teksto klasifikatorius kategorizuos tekstą pagal penkių pakopų skalę – nuo tikėtino iki labai mažai tikėtino.

„OpenAI“ teigė, kad ši priemonė yra „tiksliai sureguliuotas GPT modelis, pagal kurį prognozuojama, kiek tikėtina, kad tekstą iš įvairių šaltinių sukūrė dirbtinis intelektas“.

Pranešime sakoma: „Mes viešai skelbiame šį klasifikatorių, kad gautume grįžtamąjį ryšį apie tai, ar tokie netobuli įrankiai, kaip šis, yra naudingi.

Pripažįstame, kad dirbtiniu intelektu parašyto teksto atpažinimas buvo svarbus pedagogų diskusijų klausimas, ir ne mažiau svarbu pripažinti dirbtinio intelekto sukurtų teksto klasifikatorių ribas ir poveikį klasėje.“

„OpenAI“ pripažįsta, kad viešoje beta versijoje įrankis nėra patikimas tikrinant tekstus iki 1000 simbolių – maždaug 150-250 žodžių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!