Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/85723/windows-8-1-ir-windows-7-gaus-paskutinius-atnaujinimus/spausdinti/

„Windows 8.1“ ir „Windows 7“ gaus paskutinius atnaujinimus

Publikuota: 2023-01-10 21:05
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Windows 8.1“ programinės įrangos platforma paskutinę saugos naujinimų paketą gaus antradienį, prieš tai, kai „Microsoft“ visiškai nutrauks OS palaikymą. Tuo pačiu metu bendrovė nebeišleis pataisų „Windows 7“ versijoms, prijungtoms prie išplėstinių saugos naujinimų (ESU) programos.

„Windows 8.1“ ir „Windows 7“ gaus paskutinius atnaujinimus

Žinoma, „Windows 8.1“ savininkams niekas nedraus naudotis senąja operacine sistema, tačiau nustatytų spragų kūrėjas nebetaisys, o kiti svarbūs šios OS komponentai nebegaus atnaujinimų.

Tuo tarpu „Windows 7“ atveju vaizdelis bus geresnis: entuziastų komandos iš „0Patch“ dėka ši platforma ir toliau gaus neoficialius atnaujinimus. Pranešama, kad „Windows 7“ bus palaikoma dar mažiausiai dvejus metus – kalbame apie svarbius atnaujinimus. Be to, „Edge“ naršyklė, skirta „Windows 7“, taip pat bus atnaujinama mažiausiai iki 2025 m. sausio mėn.

Nenorintiems ar dėl kokių nors priežasčių negalintiems atsinaujinti bent į „Windows 10“, palaikymas nemokamas nebus – 0Patch už kiekvieną įrenginį ima 25 USD per metus. Žinoma, kad „Microsoft“ už pirmuosius ESU metus reikalavo tiek pat, o už antrus ir trečius – dvigubai daugiau. Šis palaikymas neapsaugos nuo „Windows 7“ naudotojų suderinamumo problemų, kai tam tikros programos tiesiog neveiks ir (arba) tinkamai neįsidiegs senoje OS. „Google“ jau paskelbė apie „Chrome“ palaikymo pabaigą „Windows 7“ operacinėje sistemoje ir dar nėra žinoma, kaip kitos programos veiks su senąja OS, tai galioja ir „Windows 8.1“. Tikėtina, kad daugelis jų tiesiog nustos veikti, o tai kai kuriais atvejais gali sukelti didelių problemų. Pavyzdžiui, jei „Valve“ nuspręs nutraukti „Steam“ palaikymą „Windows 7“, kai kuriems žaidėjams tai sukels didelių problemų.

Vienaip ar kitaip, nors „Windows 7“ naudotojai yra geresnėje padėtyje bent dvejus ateinančius metus, nes niekas neketina teikti išplėstinio 8.1 versijos palaikymo nei nemokamai, nei komerciniais pagrindais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!