Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/85490/luminor-banke-saugesnis-tapatybes-nustatymas-atidarant-imoniu-saskaitas-nuotoliniu-budu/spausdinti/

„Luminor“ banke – saugesnis tapatybės nustatymas atidarant įmonių sąskaitas nuotoliniu būdu

Publikuota: 2022-12-26 19:43
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Luminor“ bankas siūlo klientams galimybę, pritaikytą šių dienų verslo poreikiams: bendradarbiaujant su finansinių technologijų bendrove „Ondato“ įdiegta naujovė, leidžianti klientui saugiai identifikuotis tampant banko klientu nuotoliniu būdu, nevykstant į banko padalinį.

Nuo šiol „Luminor“ banke verslo įmonės sąskaitą galima atidaryti nevykstant į klientų aptarnavimo centrą ir saugiai patvirtinant tapatybę nuotoliniu būdu. Tokios galimybės atsirado dėl finansinių technologijų bendrovės „Ondato“ įdiegtos naujovės identifikuojant klienus. Tai reiškia, kad nuo šiol verslo įmonė gali saugiai nustatyti tapatybę tapdama banko klientu ir valdydama savo bankines paslaugas iš bet kurios pasaulio vietos. Tam užtenka tik turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę ir elektroninį parašą arba „Smart-ID“.

„Daugiau kaip pora metų trukę karantino apribojimai bei staigi elektroninių paslaugų plėtra privertė ieškoti naujų sprendimų, kurie palengvintų verslo situaciją, sukurtų patogesnę aplinką įmonėms. Pirmiausia šią paslaugą pasiūlėme fiziniams asmenims, dabar žengiame dar vieną žingsnį – paslaugą pradėjome teikti verslo klientams“, – sako „Luminor“ banko sąskaitų ir indėlių grupės vadovė Aušrinė Mincienė.

„Luminor“ banko duomenys rodo, kad klientų aktyvumas interneto banke nuolat didėjo prasidėjus karantino ribojimams – klientai naudojosi nuotolinių konsultacijų galimybėmis, taip pat gerokai išaugo programėlės naudojimas mobiliuosiuose įrenginiuose. Skaitmeninių paslaugų plėtrą spartina ir banko siekis kurti bei klientams siūlyti inovatyvius skaitmeninius sprendimus, pritaikytus jų poreikiams.

„Naujų technologijų diegimas leis įmonėms sutaupyti laiko ir saugiai atlikti visus veiksmus, susijusius su nuotoliniu verslo klientų atpažinimu. Šios technologijos leis verslui vos per kelias minutes nuotoliniu būdu atsidaryti banko sąskaitą „Luminor“ banke bei atlikti kitus finansinius sprendimus negaištant laiko. Bendradarbiaudami su „Luminor“ galime prisidėti prie verslo sąlygų gerinimo Baltijos šalyse“, – sako „Ondato“ generalinis direktorius Liudas Kanapienis.

Įdiegus naują paslaugą, nuotoliniu būdu bus galima klientą identifikuoti naudojant kelių lygių patikrą, o automatizuotomis duomenų tikrinimo priemonėmis bus greitai atliekama kliento duomenų stebėsena tarptautinėse duomenų bazėse ir registruose. Verslo įmonei norint tapti „Luminor“ banko klientu, reikės atlikti tas pačias procedūras, kaip ir iki šiol, tačiau viską bus galima atlikti nuotoliniu būdu ir patvirtinti dokumentus elektroniniu parašu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!