Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/85133/jpr-grafikos-pardavimai-treciame-ketvirtyje-stipriai-mazejo/spausdinti/

JPR: grafikos pardavimai trečiame ketvirtyje stipriai mažėjo

Publikuota: 2022-11-24 13:20
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Jon Peddie Research“ pateikia 2022 metų trečio ketvirčio grafikos rinkos statistiką. Niekam ne paslaptis, kad vaizdo plokščių pardavimai mažėja lyginant su kripto valiutų bumu ir tai atsispindi statistikoje. Reikia paminėti, kad JPR pateikia visos grafikos rinką, įskaitant integruotą grafiką.

JPR: grafikos pardavimai trečiame ketvirtyje stipriai mažėjo

Trečiame ketvirtyje grafikos pardavimai lyginant su ketvirčiu prieš tai mažėjo 10,3 %. AMD pardavimai mažėjo net 47,6 %, „Intel“ pardavimai augo 4,7 %, o NVIDIA pardavimai mažėjo 19,7 %. Dėl to bendra grafikos rinka yra pasiskirsčiusi sekančiai: „Intel“ tenka 72 % (+10,3 %) rinkos, NVIDIA turi 16 % (-1,87 %) rinkos, o AMD lieka 12 % (-8,5 %) rinkos.

JPR: grafikos pardavimai trečiame ketvirtyje stipriai mažėjo

Iš ketvirčio į ketvirtį skaičiai dar nėra tokia baisūs, bet trečią ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metu aiškėja, kad grafikos pardavimai mažėjo net 25,1 %. Tai yra įskaitant visų tipų grafiką. Taip pat mažėja ir procesorių pardavimai, jų parduota 18,6 % mažiau nei prieš metusi ir 5,7% mažiau nei ketvirtyje prieš tai. Kalbant vien apie vaizdo plokštes, JPR praneša, kad iš ketvirčio į ketvirtį vaizdo plokščių pardavimai mažėjo net 33,5 %.

JPR: grafikos pardavimai trečiame ketvirtyje stipriai mažėjo
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!