Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84939/cpo-lt-ir-ecocost-pasirase-sutarti-del-naujos-viesuju-pirkimu-informacines-sistemos-kurimo/spausdinti/

CPO LT ir „Ecocost“ pasirašė sutartį dėl naujos viešųjų pirkimų informacinės sistemos kūrimo

Publikuota: 2022-11-09 12:12
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Centralizuotus viešuosius pirkimus nacionaliniu mastu vykdanti VšĮ CPO LT ir viešųjų pirkimų informacinių technologijų įrankius kurianti UAB „Ecocost“ pasirašė 1,3 mln. Eur vertės sutartį naujam centralizuotų viešųjų pirkimų katalogui sukurti.

Planuojama, kad naujoji informacinė sistema geriau nei dabartinė užtikrins efektyvų centralizuotų viešųjų pirkimų vykdymą, pagerins klientų patirtį parduodant ir perkant prekes, paslaugas ir darbus.

CPO LT pagal sutartį su „Ecocost“, kurios vertė – apie 1,322 mln. EUR be PVM, numato įsigyti informacinės sistemos (elektroninio katalogo) projektavimo, kūrimo, diegimo, dokumentų parengimo ir atnaujinimo bei naudotojų mokymo, garantinės priežiūros ir palaikymo paslaugas.

Pirkime, kuris paskelbtas šių metų birželio mėnesį, buvo pateikti du pasiūlymai, iš kurių pagal kainos ir kokybės kriterijų atrinkta UAB „Ecocost“. Darbų atlikimo trukmė – 24 mėn.

Vieni iš lyderių Europoje

CPO LT valdomas elektroninis centralizuotų viešųjų pirkimų katalogas yra vertinamas kaip šiuolaikiškas viešųjų pirkimų įrankis. Turėdama tokią viešųjų pirkimų platformą Lietuva yra tarp lyderiaujančių šalių Europoje vertinant pagal išmaniųjų technologijų taikymą viešųjų pirkimų srityje. Elektroniniu katalogu naudojasi apie 1400 tiekėjų ir per 4 tūkst. perkančiųjų organizacijų, keikvieną darbo dieną įvykdomi vidutiniškai apie 93 įvairių prekių, paslaugų ir darbų pirkimai 78-uose skirtinguose moduliuose (nuo maisto prekių, iki automobilių nuomos ir vaistų, etc.).

Poreikis kurti naują informacinę sistemą atsirado siekiant geriau užtikrinti klientų – verslo bei perkančiųjų organizacijų – poreikius. Pasak Neringos Andrijauskienės, CPO LT direktorės, dabartinė sistema jau ne kartą tobulinta ir jos galimybės yra ribotos siekiant dar didesnės plėtros ir klientų poreikių tenkinimo, todėl naujoji sistema padės CPO LT eliminuoti kylančius iššūkius.

Kaip moderni el. parduotuvė

Šio projekto esminis siekis – visus reikiamus centralizuotuose viešuosiuose pirkimuose vykstančius procesus transformuoti į išmanius skaitmeninius sprendimus elektroninėje erdvėje.

„Automatizuotas centralizuotų viešųjų pirkimų vykdymas didina centralizuotų viešųjų pirkimų skaidrumą, todėl šiam tikslui pasiekti būtina dar kokybiškiau, efektyviau ir saugiau veikianti sistema. Paprastai tariant, tai turi būti tokia sistema, kuri būtų lyg visus šiuolaikinius standartus ir klientų lūkesčius atitinkanti elektroninė viešųjų pirkimų parduotuvė“, – pažymi N. Andrijauskienė.

„Turėdami jau 8-erių metų patirtį skaitmenizuojant viešųjų pirkimų procesus Lietuvoje, tikimės ją sėkmingai panaudoti kurdami naują CPO LT elektroninio katalogo sistemą“, – sako Karolis Šerpytis, UAB „Ecocost“ direktorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!