Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84795/youtube-pristate-naujas-funkcijas-ir-pasikeitusia-isvaizda/spausdinti/

„YouTube“ pristatė naujas funkcijas ir pasikeitusią išvaizdą

Publikuota: 2022-10-25 21:13
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Pirmadienį „YouTube“ pristatė, kaip pati vadina, „nedidelę pertvarką“ – keletą naujų funkcijų ir dizaino pakeitimų, kuriais siekiama, kad vaizdo įrašų žiūrėjimas platformoje būtų patogesnis, praneša CNN.

„YouTube“ pokyčiai / Ekrano nuotr.
„YouTube“ pokyčiai / Ekrano nuotr.

Pirmadienį paskelbtame tinklaraščio įraše bendrovė teigė, kad, atsižvelgdama į „YouTube“ kūrėjų bendruomenės ir žiūrovų atsiliepimus, prideda naujų įrankių.

Pirmas dalykas, kurį naudotojai pastebės, yra spalvų pokyčiai, kuriais siekiama, kad vaizdo įrašus būtų lengviau žiūrėti. Be naujų ryškių spalvų, aplinkos režimas leis programėlei pritaikyti fono spalvą prie vaizdo įrašo. Atnaujinta tamsioji „YouTube“ fono tema siekiama, kad spalvos ekrane labiau išryškėtų.

Tuo tarpu kita nauja priemonė leis naudotojams greitai persukti vaizdo įrašą pirmyn arba atgal į norimą vietą – tai gali būti naudinga žiūrint pamokas.

Tarp kitų pakeitimų – priartinimo įrankis, leidžiantis naudotojams priartinti ir atitolinti vaizdo įrašą mobiliuosiuose įrenginiuose ir keletas vaizdo įrašų grotuvo patobulinimų.

Pavyzdžiui, vaizdo įrašų aprašymuose esančios „YouTube“ nuorodos taps mygtukais, o galimybė bendrinti ir atsisiųsti vaizdo įrašus bus „suformatuota taip, kad kuo mažiau blaškytų dėmesį“.

Taip pat šiek tiek pasikeis prenumeratos mygtukas: jis nebebus raudonas, bet bus lengviau randamas kanalų ir vaizdo įrašų puslapiuose, iš dalies dėl naujos formos ir didelio kontrasto, teigė „YouTube“.

Naujos funkcijos bus diegiamos palaipsniui per kelias ateinančias savaites.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!