Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84791/nepilnameciai-jau-gali-susikurti-smart-id-paskyra-biometriniu-duomenu-pagalba/spausdinti/

Nepilnamečiai jau gali susikurti „Smart-ID“ paskyrą biometrinių duomenų pagalba

Publikuota: 2022-10-25 17:50
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo šiol 13-17 m. jaunuoliai gali užregistruoti „Smart-ID“ paskyrą naudodami biometrinius duomenis. Tam reikia tik išmaniojo įrenginio, galiojančio asmens dokumento ir tėvų patvirtinimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuva yra pirmoji iš Baltijos šalių, kurioje atsirado tokia galimybė. Paslaugą teikiančios bendrovės „SK ID Solutions“ verslo vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas teigia, kad suteikiant jaunimui prieigą prie finansinių įrankių siekiama ugdyti jų finansinį raštingumą, edukuoti, kaip saugiai atlikti transakcijas internete bei paskatinti savarankiškai valdyti savo pinigus.

„Nepilnamečiai Lietuvoje – pirmieji Baltijos regione, galintys susikurti „Smart-ID“ paskyrą savarankiškai, naudojant biometrinius duomenis. Registruojant naują paskyrą be išmaniojo įrenginio ir galiojančio paso ar asmens tapatybės kortelės su elektroniniu lustu jaunuoliams taip pat reikės vieno iš tėvų ar globėjų sutikimo. Registracijos metu jis gaus 30 minučių aktyvią nuorodą su sutikimu, kurį pasirašyti galės dažniausiai naudojama kvalifikuoto elektroninio parašo priemone – „Smart-ID“, „Mobile-ID“ ar asmens tapatybės kortelėje esančiu kvalifikuoto parašo sertifikatu“, – sako V. Kamarevcevas.

Anot bendrovės atstovo, finansinių įrankių prieinamumas svarbus visoms amžiaus grupėms, o ypač – jaunimui: „Palengvintas registracijos procesas suteikia paaugliams paprastesnę prieigą prie savo pinigų ir skatina juos mokytis valdyti savo asmeninius finansus, naudotis internetine bankininkyste bei saugiai prisijunti prie elektroninių paslaugų“, – teigia V. Kamarevcevas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!