Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84713/aplinkos-ministerija-ir-jai-pavaldzios-istaigos-nuo-siol-naudos-vieninga-dokumentu-valdymo-sistema/spausdinti/

Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios įstaigos nuo šiol naudos vieningą dokumentų valdymo sistemą

Publikuota: 2022-10-18 21:05
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LR aplinkos ministerija

Aplinkos ministerija ir 11 jai pavaldžių įstaigų šios savaitės pradžioje perėjo prie bendros dokumentų valdymo informacinės sistemos. Taip taupomas darbuotojų laikas ir lėšos – po 150 tūkst. eurų kasmet. Be to, minėtoms institucijoms mažėja administracinė našta ir sudaromos sąlygos dar efektyviau bendradarbiauti.

Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios įstaigos nuo šiol naudos vieningą dokumentų valdymo sistemą

„Tai reiškia, kad išvengsime tarpinių gandžių, bendrauti bus galima vienoje sistemoje tiesiogiai. Žmonėms migruojant tarp institucijų bus paprasčiau startuoti naujoje vietoje. Kiekvienai institucijai valdant atskirą dokumentų valdymo sistemą visoms joms reikėdavo lėšų palaikymui. Dabar sutaupytus pinigus galėsime skirti žymiai svarbesniems gamtosaugos projektams“, – pažymi aplinkos ministro patarėjas Eimantas Norkūnas.

Prie naujos valstybinės dokumentų valdymo sistemos DBSIS be Aplinkos ministerijos prisijungė Lietuvos geologijos tarnyba, Aplinkos apsaugos agentūra, Aplinkos projektų valdymo agentūra, Valstybinė miškų tarnyba, Aplinkos apsaugos departamentas, Lietuvos zoologijos sodas, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, V. Into akmenų muziejus, Tado Ivanausko zoologijos muziejus bei Teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Taip pat su šia informacine sistema dirba naujai įsteigtos, tik rugsėjo mėnesį veiklą pradėjusios saugomų teritorijų direkcijos – Aukštaitijos, Dzūkijos-Suvalkijos, Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos. Prie sistemos prisijungė ir Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato, Žemaitijos nacionalinio parko, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos.

Visoms šioms institucijoms prisijungus prie DBSIS galima rengti daugiašalius elektroninius dokumentus ir užtikrinti jų tinkamą saugojimą, deleguoti užduotis ne tik ministerijos viduje, bet ir pavaldžioms įstaigoms, sukurti jungtinius registrus, įkelti, derinti ir pasirašyti dokumentus bei stebėti šių veiksmų eigą.

Perėjimas prie DBSIS taip pat reiškia patogesnį ir lengvesnį bendradarbiavimą su kitomis įstaigomis bei verslu, nes naujoji sistema Aplinkos ministerijai suteikia galimybę rengti daugiašalius (kelių institucijų ar asmenų elektroniniu parašu pasirašomus) dokumentus.

Aplinkos ministerija yra pirmoji ir kol kas vienintelė ministerija, dirbanti su šia informacine sistema. Projektas, skirtas valstybės institucijų ir įstaigų vidaus administravimo tobulinimui startavo birželio 2 d., Aplinkos ministerija buvo viena iš 10 bandomųjų institucijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!