Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84555/google-isjunge-vertejo-paslauga-kinijoje/spausdinti/

„Google“ išjungė vertėjo paslaugą Kinijoje

Publikuota: 2022-10-05 19:29
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Google“ pirmadienį pranešė, kad nutraukė „Google Translate“ („Google Vertėjo“) paslaugos teikimą Kinijoje, motyvuodama mažu šios paslaugos naudojimu, praneša CNBC.

„Google“ išjungė vertėjo paslaugą Kinijoje
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Tai reiškia vieno iš paskutinių produktų, likusių antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje, veiklos pabaigą.

Speciali žemyninės Kinijos „Google Translate“ svetainė dabar nukreipia vartotojus į Honkongo paslaugos versiją.

„Mes nutraukiame “Google Translate„ veiklą žemyninėje Kinijoje dėl mažo naudojimo“, – sakoma „Google“ pareiškime.

„Google“ santykiai su Kinijos rinka buvo sudėtingi. JAV technologijų milžinė 2010 m. dėl griežtos vyriausybės cenzūros išėmė savo paieškos sistemą iš Kinijos. Kinijos vyriausybė blokuoja ir kitas jos paslaugas, pavyzdžiui, „Google Maps“ ir „Gmail“.

Dėl to Kinijos interneto erdvėje ėmė dominuoti vietos konkurentai, pavyzdžiui, paieškos sistema „Baidu“ ir socialinės žiniasklaidos bei žaidimų milžinė „Tencent“.

Šiuo metu „Google“ veikla Kinijoje yra labai ribota. Kai kuri jos techninė įranga, įskaitant išmaniuosius telefonus, gaminama Kinijoje. Tačiau „The New York Times“ praėjusį mėnesį pranešė, kad „Google“ dalį savo išmaniųjų telefonų „Pixel“ gamybos perkėlė į Vietnamą.

Įmonė taip pat nori pabandyti įtikinti Kinijos kūrėjus visame pasaulyje kurti programėles jos operacinei sistemai „Android“, kurias vėliau būtų galima įsigyti per „Google Play Store“, nors ši parduotuvė Kinijoje yra blokuojama.

2018 m. „Google“ svarstė galimybę vėl įžengti į Kiniją su savo internetinės paieškos sistema, tačiau galiausiai atsisakė šio projekto po darbuotojų ir politikų pasipriešinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!