Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84196/intel-arc-a770-ir-arc-a750-vaizdo-plokstes-bus-isleidziamos-artimiausiu-metu/spausdinti/

„Intel“: „ARC A770“ ir „ARC A750“ vaizdo plokštės bus išleidžiamos artimiausiu metu

Publikuota: 2022-09-06 19:22
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Interviu su „PC Games Hardware“ ir „Digital Foundry“ metu „Intel“ darbuotojai Tom Petersen ir Ryan Shrout patvirtino, kad oficialiai bus pristatyti dar du stalinių kompiuterių vaizdo plokščių modeliai: „ARC A770“ ir „ARC A750“. Jų turėtume sulaukti jau artimiausiu metu, bet tiksli data kol kas neatskleidžiama.

Tom Petersen patvirtino, kad A770 ir A750 riboto leidimo vaido plokštes („Intel“ dizainas) bus galima įsigyti iš „Intel“ svetainės išleidimo metu. Bendrovė planuoja savo dizainą pristatyti kartu su partnerių modeliais. Kol kas nepatvirtinta, kurios kompanijos bendradarbiauja su „Intel“, tačiau buvo kreiptasi į visus. Be to, šis artėjantis išleidimas apims pagrindines šalis, ir patvirtinta, kad Vokietija yra viena iš jų.

Petersen pagaliau patvirtino, kad „ARC A770“ pagal spartą atsidurs tarp „GeForce RTX 3060“ ir „RTX 3060 Ti“ vaizdo plokščių ir bus greitesnė už „Radeon RX 6600XT“. ARC „Alchemist“ vaizdo plokštės pasižymės panašiu ray tracing našumu kaip ir NVIDIA „Ampere“ architektūra, tačiau aišku viena – „ARC A770“ neprilygsta RTX 3070. Įdomu tai, kad Petersen pripažino, jog jie negali drastiškai pakelti savo pirmos karto ARC vaizdo plokščių spartos su tvarkyklėmis. Tad sparta liks tokia kokia yra.

„Intel“ dirba ties tvarkyklių optimizavimu sistemoms, kurios nepalaiko „ReBAR“, tačiau bendras Petersen patarimas senųjų platformų naudotojams – rinktis kitų gamintojų produktus jei sistema nepalaiko „ReBAR“. Nesant „ReBAR“ ARC vaizdo plokštės praranda iki 40 % spartos, tad tai tikrai didelis nuostolis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!