Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84114/google-chrome-apribos-reklamos-blokavimo-pletinius/spausdinti/

„Google Chrome“ apribos reklamos blokavimo plėtinius

Publikuota: 2022-08-30 13:31
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Nuo 2023 m. sausio mėn. „Google Chrome“ naršyklės plėtiniai, skirti blokuoti reklamą, nebeveiks. Tai nurodo kūrėjams skirtas dokumentas.

„Google Chrome“ apribos reklamos blokavimo plėtinius

Šiuo laikotarpį bus išleistas pataisymas, kuris atnaujins naršyklės API plėtiniams iki Manifest Version 3, o visos reklamas blokuojančios programos veikia 2 versijoje. Bandymas iš anksto įdiegti plėtinius nepadės – jie vis tiek nustos veikti po atnaujinimo.

Plėtinių kūrėjai pastebi, kad po atnaujinimo tiesiog pritaikyti senąjį algoritmą nepavyks. Tuo pačiu metu naujas skelbimų blokavimo principas naršyklėje, kuris atitiks „Manifest v3“ reikalavimus, dar nėra sukurtas, tačiau darbas šia kryptimi jau vyksta.

„Google“ teigė, kad „Manifest v2“ plėtiniai veiks iki birželio mėn., o sausį tik blokuos galimybę atsisiųsti šios API plėtinius ir juos atnaujinti. Tačiau skelbimų blokatoriams tai praktiškai nesvarbu, nes jiems reikia nuolatinių pataisų, kad jie tinkamai veiktų.

Prisiminsime, kad „Google“ apribos tokių plėtinių darbą „Chrome“, tapo žinoma 2019 m. Daugelis kūrėjų, įskaitant „uBlock Origin“ ir „uMatrix“ programuotojus, nepritarė planui. Tačiau, kaip matome, „Google“ neketina nuo jo nukrypti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!