Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/84025/jeigu-dar-to-nepadarete-turetumete-kuo-skubiau-atnaujinti-savo-apple-irenginius-ispeja-apie-saugumo-spragas/spausdinti/

Jeigu dar to nepadarėte, turėtumėte kuo skubiau atnaujinti savo „Apple“ įrenginius – įspėja apie saugumo spragas

Publikuota: 2022-08-23 09:12
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Apple“ nurodo daugumos savo įrenginių naudotojams atnaujinti programinę įrangą po to, kai bendrovė aptiko operacinių sistemų pažeidžiamumą, kuriuo, pasak jos, „galėjo būti aktyviai pasinaudota“, rašo CNN.

Jeigu dar to nepadarėte, turėtumėte kuo skubiau atnaujinti savo „Apple“ įrenginius – įspėja apie saugumo spragas
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Trečiadienį ir ketvirtadienį internete paskelbtuose saugumo atnaujinimuose „Apple“ teigė, kad pažeidžiamumas susijęs su „iPhone“ nuo 6S modelio, 5-osios ir vėlesnės kartos „iPad“, 5-osios ir vėlesnės kartos „iPad Air 2“, 4-osios ir vėlesnės kartos „iPad“, 4-osios ir vėlesnės kartos „iPad mini“, visais „iPad Pro“ modeliais ir 7-osios kartos „iPod touch“.

„Apple“ teigė, kad dėl šių pažeidžiamumų įsilaužėliai gali perimti įrenginio operacinės sistemos kontrolę ir „paleisti savavališką kodą“ bei įsiskverbti į įrenginius per „piktavališkai sukurtą žiniatinklio turinį“.

Pažeidžiamumas taip pat apima „Mac“ kompiuterius, kuriuose veikia bendrovės „Monterey“ operacinė sistema, ir „Apple“ naršyklę „Safari“ operacinėse sistemose „Big Sur“ ir „Catalina“, teigė bendrovė.

Kibernetinio saugumo ekspertai paragino „Apple“ naudotojus atnaujinti savo įrenginius, o JAV vyriausybės Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros saugumo agentūra perspėjo, kad „įsilaužėlis, pasinaudojęs viena iš šių spragų, gali perimti paveikto įrenginio kontrolę“.

Agentūra teigė, kad paveikti naudotojai turėtų „kuo greičiau pritaikyti reikiamus atnaujinimus“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!