Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/83429/ayaneo-next-2-rankose-laikoma-konsole-tures-diskrecia-intel-arba-amd-grafika/spausdinti/

„AYANEO NEXT 2“ rankose laikoma konsolė turės diskrečią „Intel“ arba AMD grafiką

Publikuota: 2022-07-02 08:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AYANEO generalinis direktorius paskelbė netikėtą pranešimą. Per pastarąsias kelias savaites bendrovė buvo labai užsiėmusi, paskelbdama daugybę produktų, sukurtų naudojant naujausius AMD ir „Intel“ APU procesorius su mažos galios integruota grafika.

„AYANEO NEXT 2“ rankose laikoma konsolė turės diskrečią „Intel“ arba AMD grafiką

AYANEO paskelbė apie „AYANEO NEXT“ pasekėją – „AYANEO NEXT 2“. Pristatydama „NEXT II“ pavadintą konsolę, AYANEO eina visiškai kitu keliu, pridėdama diskretinį grafinį procesorių. Tai reiškia, kad „Next 2“ yra pirmoji rankose laikoma žaidimų konsolė, turinti diskrečią grafiką.

AYANEO paskelbė apie dvi konfigūracijas: su „Intel Alder Lake“ procesoriumi ir ARC grafikos procesoriumi arba su „AMD Ryzen 6000“ procesoriumi ir „Radeon 6000“ grafika. Kol kas AYANEO neatskleidė, kokius tiksliai diskrečios grafiko modelius naudoja ši sistema. Tai taip pat bus pirmoji žaidimų konsolė, kurioje įdiegtas „Intel“ ARC grafikos procesorius. Tikėtina, kad tai yra ACM-G11 grafikos procesorius su iki 8 Xe branduolių varantis A380 vaizdo plokštes.

„AYANEO Next 2“ konsolės dizainas pasikeitė nuo „AYANEO 2“ arba „AYANEO 2 Geek edition“. Akivaizdu, kad naujasis gaminys yra daug didesnis už savo įpėdinį, galbūt pasieks „Steam Deck“ dydį. „AYANEO NEXT 2“ turi panašius valdiklius abiejose pusėse kaip ir „Dexk“, o tai rodo, kad gaminys gali labai gerai palaikyti „Deck“ sertifikuotus žaidimus.

2022 m. AYANEO gaminių sąraše dabar yra 7 konsolės. Bendrovė netrukus pasiūlys įperkamas mažiau nei 300 JAV dolerių kainuojančias konsoles, pagrįstas mažos galios „Intel“ ir AMD APU procesoriais ir vidutinės klasės produktą turintį „AMD Ryzen 6000U“ serijos procesorių su RDNA2 grafika 650-1000 JAV dolerių diapazone.

Oficialiai „AYANEO Next 2“ orientuojasi į aukščiausios klasės premium segmentą, t. y. tikėtina, kad ši konsolė kainuos daugiau nei 1000 JAV dolerių. Tačiau nei kaina, nei išleidimo data dar nepatvirtinta, tad belieka laukti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!