Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/83061/google-assistant-atpazins-naudotojo-balsa/spausdinti/

„Google Assistant“ atpažins naudotojo balsą

Publikuota: 2022-06-01 07:05
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Atlikus išsamią „Google“ programėlės analizę, kuri yra skirta „Android“, paaiškėjo galimi „Google Assistant“ funkcijų tobulinimo planai. Žinoma, gilūs APK failų tyrimai ne visada yra tikslūs ir kai kurios funkcijos gali neatsidurti būsimose versijose.

„Google Assistant“ atpažins naudotojo balsą

Šiaip ar taip, įdomu matyti, kad „Google“ žengia dar vieną didelį žingsnį tobulindama savo išmaniojo asistento patirtį. Atrodo, kad jei pasirinksite patobulintą „Google Assistant“ patirtį, sistema išsaugos ir analizuos jūsų balsą, kad būtų galima labiau „suasmeninti kalbos atpažinimą“.

Išsaugojus ir išanalizavus balsą, pagerės atsako laikas ir tikslumas, nes „Google Assistant“ bus pažįstamas naudotojo balsas ir dažniausiai vartojami žodžiai. Asistentas taip pat turės prieigą prie „Google“ serverių, kuriuose bus kaupiamos ir analizuojamos kitų naudotojų kalbos modelių santraukos. Tikėtina, kad ši funkcija leis pažangiau atpažinti komandas ir kontaktų vardus.

Manoma, kad dėl privatumo „Google“ nustatymuose paliks parinktį, leidžiančią atsisakyti asmeninio kalbos atpažinimo, jei nenorėsite, kad jūsų balsas būtų kur nors saugomas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!