Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/82732/koncernas-achemos-grupe-pirkimus-perkele-i-skaitmenine-sistema-sap-ariba/spausdinti/

Koncernas „Achemos grupė“ pirkimus perkėlė į skaitmeninę sistemą „SAP Ariba“

Publikuota: 2022-05-04 16:59
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Viena didžiausių lietuviško kapitalo įmonių koncernas „Achemos grupė“ skaitmenina pirkimus – visose grupės įmonėse įdiegta pirkimų valdymo sistema „SAP Ariba“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Koncernas „Achemos grupė“ yra vienas didžiausių prekių ir paslaugų pirkėjų Lietuvoje, kasmet paskelbiantis daugiau nei 3000 pirkimų. Iki šiol „Achemos grupė“ naudojo savo vidinę pirkimų sistemą, per kurią daugiau kaip 30 koncerno valdomų įmonių Lietuvoje įsigydavo veiklai reikalingų prekių, paslaugų ir žaliavų iš vietinių tiekėjų.

„Senoji mūsų pirkimų sistema jau nebeatitiko šiandieninių mūsų poreikių. Esame pirmoji lietuviško kapitalo įmonė, įdiegusi „SAP Ariba“ pirkimų valdymo sistemą. Šį pasirinkimą lėmė tai, jog sprendimas yra šiuolaikiškas, lengvai integruojamas su kitomis mūsų naudojamomis sistemomis“, – teigia koncerno „Achemos grupė“ IT vadovas Tadas Jusys.

„SAP Ariba“ yra debesijos platforma, skirta vykdyti pirkimams bet kurioje pramonės šakoje. Šiuo metu ja naudojasi daugiau kaip 6,7 mln. įmonių visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad per „SAP Ariba“ sistemą kasmet atliekama pirkimų už maždaug 3 trilijonus JAV dolerių – daugiau, nei „Amazon“, „Ebay“ ir „Alibaba“ kartu sudėjus.

„Sprendimas apima modulius nuo tiekėjų valdymo, išlaidų analizės iki pilno pirkimo procesų ir sutarčių valdymo. Platforma leidžia įmonėms racionalizuoti pirkimų ir išlaidų procesus, nustatyti galimas taupymo galimybes. Be to, „SAP Ariba“ gali padėti įmonėms spręsti tiekimo grandinės sutrikimus randant naujus tiekėjus – tai šiuo metu yra aktualiausias dalykas visoms Lietuvos gamybinėms įmonėms. Šios platformos vartotojai tampa didžiausio pasaulyje verslas-verslui (B2B) tinklo dalimi, kur įmonės gali prisijungti, skaitmeniniu būdu bendradarbiauti ir virtualiai sudaryti sandorius su milijonais tiekėjų ir partnerių“, – sako „SAP Lietuva“ pardavimo vadovas Kęstutis Kasakaitis.

Pirkimų sistema, kuria naudosis per 50 specialistų, „Achemos grupės“ įmonėse buvo įdiegta per pusmetį. Balandį ji jau buvo sėkmingai išbandyta ir atlikti pirmieji prekių bei paslaugų pirkimai.

Tiekėjai, norintys dalyvauti koncerno „Achemos grupė“ priklausančių įmonių skelbiamuose pirkimuose, turėtų užsiregistruoti naujoje sistemoje. Instrukcijos, kaip tai padaryti, skelbiamos grupės interneto svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!