Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/81398/netiketai-pasalinta-svarbi-google-nuotraukos-funkcija-prireiks-daugiau-mobiliuju-duomenu/spausdinti/

Netikėtai pašalinta svarbi „Google Nuotraukos“ funkcija: prireiks daugiau mobiliųjų duomenų

Publikuota: 2022-01-11 19:30
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Vartotojai pastebėjo, kad pastaruoju metu iš „Android“ operacinę sistemą turinčių išmaniųjų įrenginių dingo svarbi dažnai naudojamos nuotraukų programėlės funkcija.

Kainuos papildomai

„Google“/„Google Photos“

„Google Nuotraukos“ (angl. „Google Photos“) programėlėje nebėra nuostatos, leidžiančios naudotojams blokuoti vaizdo įrašų failų automatinį atsarginį kopijavimą mobiliuoju ryšiu kartu su nuotraukomis, praneša „Forbes“. Naudotojai, neturintys šio nustatymo, dabar priversti naudoti atskirą funkciją „Daily Limit“.

Iki naujausio „Google Nuotraukos“ atnaujinimo naudotojai galėjo sumažinti savo mobiliųjų duomenų naudojimą, priversdami programą laukti „WiFi“ ryšio prieš automatiškai kuriant atsarginę vaizdo failų kopiją.

Po atnaujinimo nukentėję naudotojai gali valdyti savo duomenų naudojimą tik nustatydami bendrą dienos limitą, kuris vienodai taikomas ir nuotraukoms, ir vaizdo įrašams. Kaip rašoma „Forbes“, pasiekus dienos limitą, nei nuotraukų, nei vaizdo įrašų atsarginės kopijos nebebus automatiškai sukuriamos.

Deja, pasirenkama dienos riba prasideda nuo 5 MB ir baigiasi tik 30 MB, o tai daugeliui atrodo per maža net kelioms atsarginėms nuotraukų kopijoms kurti. Tokiu atveju belieka arba išjungti visus duomenų limitus, dėl to gali tekti mokėti nepageidaujamus mokesčius, arba apskritai išjungti automatinį atsarginių kopijų kūrimą.

Tai visiškai netikėtas funkcijos pašalinimas, ypač turint omenyje, kad šiuo metu šis pokytis „iOS“ naudotojų neliečia. Tai paskatino spėlioti, kad nustatymas galėjo būti pašalintas netyčia.

Kol kas neatrodo, kad pakeitimas paveikė visus, todėl tai taip pat gali būti bandymo dalis. Bet kuriuo atveju yra tikimąsi, kad „Google“ nesiims šio pakeitimo, kuris, atrodo, mažai ką suteikia naudotojui, išskyrus nepatogumus ir galimą mobiliųjų duomenų plano viršijimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!