Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/81391/realme-atnaujino-book-nesiojama-kompiuteri/spausdinti/

„Realme“ atnaujino „Book“ nešiojamą kompiuterį

Publikuota: 2022-01-11 19:33
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Praėjo mažiau nei pusmetis nuo pirmojo „Realme“ nešiojamojo kompiuterio debiuto ir kompanija nusprendė pristatyti atnaujintą jo versiją bei ištaisyti keletą išryškėjusių jo trūkumų. Atnaujinta versija vadinasi „Realme Book Enhanced Edition“, o didžiausias pokytis slypi procesoriuje bei temperatūros valdyme.

„Realme“ atnaujino „Book“ nešiojamą kompiuterį

Naujuose kompiuteriuose bus įdiegti ženkliai galingesni „Intel Core i5-11320H“ procesoriai – jų TDP (Thermal Design Power – galios suvartojimas maksimaliu galingumu) bus 32 vatai, lyginant su senesnio modelio 28 W. Šie procesoriai vis dar yra 4 branduolių ir 8 gijų architektūros, tačiau naujo modelio maksimalus veikimo dažnis yra 4,5 GHz – akivaizdus šuolis nuo ankstesnio modelio 4,2 GHz. Su didesne gale tenka ieškoti sprendimų ir geresniam temperatūros reguliavimui – tam „Realme“ pritaikė atnaujintą dviejų ventiliatorių aušinimo sistemą, kurios dėka karštis išsklaidomas 32,7% efektyviau, nei ankstesnės kartos įrenginyje.

Pasak oficialių „Realme“ skaičių, minėtojo „i5-11320H“ procesoriaus branduolių bendras našumas yra 21,8 % didesnis, o kiekviena gija veikia iki 9,6 % efektyviau, nei ankstesnio modelio „i5-1135G7“ lustuose. Visi kompiuteriai gamykliškai turės 16 GB LPDDR4x standarto operatyvinę atmintį bei 512 GB talpos NVMe standžiuosius diskus. Atvėrus ekraną vartotojus pasitiks standartu tampanti „Windows 11“ su iš anksto įdiegtu „Microsoft Office“ biuro programų paketu.

Kaip ir pirmoji versija, atnaujintas nešiojamas kompiuteris turi 14 colių įstrižainės ekraną su 2160x1440 rezoliucija ir nestandartiniu 3:2 kraštinių santykiu. Gamintoja pažada 100 % sRGB standarto atitikimą bei maksimalų 400 nitų ryškumą – turint omenyje kompiuterio dydį ir specifikaciją, tai visai neprasti skaičiai.

Integruota 54 vatvalandžių talpos baterija, pasak „Realme“ yra tinkama net dvylikai valandų nepertraukiamo 1080p raiškos vaizdo atkūrimo. Įrenginio įkrovimui naudojama USB-C jungtis bei pridedamas 65 W galios įkroviklis – juo kompiuterį galima įkrauti iki 50% vos per pusvalandį. Įdomu tai, kad prietaisas palaiko ir 30 W „Dart Flash“ įkroviklius, atkeliaujančius su „Realme“ išmaniaisiais telefonais.

Viena iš įrenginio USB-C jungčių palaiko „Thunderbolt 4“, tad norint naudoti išorinius ekranus problemų nekils. Antroji USB-C jungtis yra „USB 3,2 Gen 2“ standarto, o kitame įrenginio šone įtaisyta standartinė USB-A jungtis bei 3,5 mm ausinių jungtis. Deja, šiame kompiuteryje nėra nei HDMI, nei SD kortelių skaitytuvo. Taip pat „Realme Book Enhanced Edition“ pasižymi „Harman“ stereo garsiakalbiais.

Aliuminis kompiuterio korpusas pagamintas CNC mašininio apdirbimo metodu – jis yra 14,9 mm storio, o bendras įrenginio svoris tėra 1,47 kg. Kompiuteris gaminamas dviejų spalvinių variantų – šviesiai žalios bei pilkos.

Įvesčiai integruota standartinė QWERTY klaviatūra su 1,3 mm eigos klavišais, po kuriais yra gana didelio ploto jutiklinis paviršius. Virš klaviatūros įmontuotas ir piršto antspaudo skaitytuvas patogesniam ir greitesniam įrenginio atrakinimui.

„Realme Book Enhanced Edition“ jau pasiekė Kinijos prekybos tinklus, tad norint įsigyti, geriausia būtų pradėti būtent nuo Azijos internetinės prekybos tinklų. Kaip jau ko gero spėjote suprasti, kompiuteris gaminamas tik vienos variacijos – su „i5“ procesoriumi, 16 GB operatyvinės bei 512 GB saugyklos atminties. Galiausiai, įrenginio kaina siekia maždaug 655 eurų – nedaug, įvertinant jo specifikaciją bei unikalias savybes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!