Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/81335/kai-kurie-microsoft-kompiuteriai-nera-pilnai-suderinami-su-windows-11/spausdinti/

Kai kurie „Microsoft“ kompiuteriai nėra pilnai suderinami su „Windows 11“

Publikuota: 2022-01-07 07:03
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Microsoft“ naujienos, kurios buvo paskelbtas praėjusį metų birželį buvo sutiktos prieštaringai. „Windows 11“ pristatymas buvo laukiamas daugelio, tačiau nemaža dalis specialistų į visa tai žiūrėjo ganėtinai skeptiškai. Ir praėjus jau daugiau nei dviem mėnesiams po šios operacinės sistemos versijos išleidimo, tampa akivaizdu kodėl.

Kai kurie „Microsoft“ kompiuteriai nėra pilnai suderinami su „Windows 11“

„Windows 11“ sukėlė nemažai ginčų dėl TPM 2.0, o taip pat ir „AMD Ryzen“ procesorių našumo, veikiant su šia platformos versija. Lyg to būtų maža, „Microsoft“ iki šiol nesugeba susitvarkyti net ir su savo produkcija, kuri turėtų palaikyti naująją „Windows“ versiją.

Dar prieš pasirodant naujajai „Windows 11“ operacinės sistemos versijai, buvo skelbiama, jog ją palaikys 16 „Surface“ linijos kompiuterių. Tačiau iki šios dienos, pilną palaikymą, gavo tikrai ne visi. Skaičiuojant AMD ir „Intel“ variantus, dar 5 nešiojami kompiuteriai negali pilnai išnaudoti naujosios operacinės, nes juose trūksta tvarkyklių pakuočių. Tarp šių įrenginių patenka:

  • „Microsoft Surface Go 2“;
  • „Microsoft Surface Pro 6“;
  • „Microsoft Surface Laptop 2“;
  • „Microsoft Surface Laptop 3“ (su „Ryzen“ procesoriumi veikianti versija);
  • „Microsoft Surface Studio 2“.

Žvelgiant į šį sąrašą, galima pastebėti ganėtinai įdomių dalykų. Visų pirma, „Surface Studio 2“ kompiuteris iš pradžių net nebuvo įtrauktas į palaikomų produktų sąrašą. Tačiau dėl ganėtinai aukštos jo kainos bei fakto, jog jis parduodamas su septintos kartos „Intel“ procesoriais ir jam nėra taikomos jokios nuolaidos – „Microsoft“ buvo priversta pridėti šį įrenginį prie palaikomų produktų sąrašo.

Dar įdomesnė situacija yra su „Surface Laptop 3“. Kaip galite matyti, palaikymo neturi tik tie modeliai, kurie veikia su „Ryzen“ procesoriais, o jeigu jūs turite „Intel“ variantą – jokių problemų jums nekils. Ganėtinai ironiška situacija, žinant ir tai, jog „Surface Go 3“ pirkėjus pasiekia ne su „Windows 11“, o su „Windows 10“.

Vertėtų pastebėti ir tai, jog „Microsoft“ kuriami nešiojami kompiuteriai dažniausiai nėra labai jau pigūs. Pavyzdžiui, „Surface Laptop Studio“, kuris veikia su ganėtinai silpnu procesoriumi bei vidutinės klasės „GeForce 3050“ vaizdo plokšte, kainuoja beveik tiek pat kiek „Apple Macbook Pro M1“, kuris savo galia konkurentą lenkia kone dvigubai.

„Microsoft“ turėtų rimtai susiimti ir nedelsiant išspręsti minimas problemas. JAV milžinei reikalingas vartotojų pasitikėjimas, o ir jų išleidžiami pinigai turėtų sukurti pridėtinę vertę, kol tai netapo per vėlu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!