Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/81260/google-ruosiamas-chrome-atnaujinimas-gali-sugriauti-interneta/spausdinti/

„Google“ ruošiamas „Chrome“ atnaujinimas gali sugriauti internetą

Publikuota: 2021-12-31 13:34
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2022-ųjų kovo mėnesį turėtų pasirodyti jau šimtoji keturioliktus metus skaičiuojančios naršyklės „Google Chrome“ versija. Su trečiojo skaitmens naršyklės versijoje atsiradimu gali iškilti ir iki šiol nepatirtų problemų su programos veikimu – kai kurie puslapiai gali neatsidaryti arba neveikti tinkamai. Pati „Google“ puikiai supranta potencialių problemų grėsmę ir pamažu imasi jų prevencijos.

„Google“ ruošiamas „Chrome“ atnaujinimas gali sugriauti internetą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kai kurių puslapių veikimui būtina nustatyti naudojamos naršyklės leidėją bei versiją, vadinamasis „User Agent“ paprastai atrodo maždaug taip – „Mozilla“ / 5.0 („Windows NT 10.0“; Win64; x64) „AppleWebKit“ / 537.36 (KHTML) „Chrome“ / 96.0.4664.45 „Safari“ / 537.36“ Šiame pavyzdyje „Chrome“ versija nurodyta kaip „Chrome / 96.0.4664.45“ – 96 nurodo pagrindinę naršyklės versiją.

Kai kurios tinklo paslaugos, pavyzdžiui tinklalapių kūrimo priemonė „Duda“, atpažįsta tik pirmus du skaitmenis kuomet nustato naršyklės versiją. Ši platforma taip pat palaiko tik naujesnes, nei 40-osios versijos „Chrome“ naršykles, tad šimtoji versija („Chrome / 100“) joje būtų interpretuojama kaip „Chrome / 10“. „Google“ patvirtino šios problemos aktualumą ir mano, jog problemų gali kilti ne tik tokio tipo platformose. Britų skaitmeninės rinkodaros specialistų „Yell Business“ tinklalapis atradęs potencialių problemų sugebėjo jas išspręsti be „Google“ prisidėjimo, tad vienas iš variantų yra palikti šios problemos sprendimą paslaugų teikėjams, o ne programinės įrangos kūrėjai.

Kita vertus, toks variantas tenkintų toli gražu ne visus. Kaip laikiną sprendimą „Google“ siūlo rankiniu būdu keisti naršyklės versiją „chrome: // flags“ nustatymuose pakeičiant skaičius vietomis ir perkeliant 100 į antrą skaičių sekciją. Kitaip tariant vietoje „Chrome / 100.0.1234.56“ įrašyti „Chrome / 99.100.1234.56“. Nors toks sprendimas būtų laikinas, jis padėtų apsilankyti triženklės versijos neatpažįstančiuose tinklapiuose kol problema bus išspręsta globaliu mastu. Galime tikėtis, kad „Google“ sugebės rasti išeitį iš padėties dar prieš debiutuojant naujajai „Chrome“ versijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!