Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/81037/internete-plinta-dar-vienas-itin-pavojingas-virusas/spausdinti/

Internete plinta dar vienas itin pavojingas virusas

Publikuota: 2021-12-15 21:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų su „Android“ operacine sistema saugumas yra ganėtinai opi tema. Nors „Google“ ir deda milžiniškas pastangas, jog kovotų su kenksmingos programėlėmis, tačiau jų išvengti nepavyksta. Įvairūs pranešimai apie vienas ar kitas saugumo spragas pasirodo ganėtinai dažnai, tačiau dabar pavojuje yra ne tik „Android“ telefonų savininkai.

Internete plinta dar vienas itin pavojingas virusas

Internete neseniai pasirodė pranešimų apie naują pavojų, dėl kurio turėtų sunerimti kiekvienas. Spraga buvo aptikta „Apache Log4j“ registravimo bibliotekoje, o žalingas kodas veikia nuotoliniu būdu ir jau yra paveikęs kai kuriuos didžiausius servisus internete. Skelbiama, kad tai yra vienas pavojingiausių pažeidžiamumų per pastaruosius metus, o jo aukomis gali tapti ne tik „Android“ telefonų savininkai, bet net ir paprasčiausių programėlių ar žaidimų naudotojai.

„Apache“ programinės įrangos kūrėjai yra sukūrę „Java“ pagrindu paremtą „Log4j“ registravimo biblioteką, kuri yra itin plačiai naudojama. Ir nors šiai dienai yra išleista 2.15.0 bibliotekos versija, tačiau daugelis naudoja senesnius variantus. Šis įrankis yra toks populiarus, kad jį galima rasti daugelyje „Apple“ įrenginių ar paslaugų, o taip pat ir tokiame žaidime kaip „Minecraft“ ir, žinoma, daugybę kitų.

Pirmasis apie šią saugumo spragą pranešė „Alibaba Cloud“ saugumo komandos narys Chen Zhaojun. Teigiama, kad naujai aptiktas virusas gali pilnai perimti pažeidžiamos sistemos valdymą. Verta pastebėti ir tai, jog internete jau buvo pasidalinta medžiaga, kuri patvirtina tokius teiginius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!