Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80773/jon-peddie-research-skelbia-trecio-ketvircio-grafikos-rinkos-statistika/spausdinti/

„Jon Peddie Research“ skelbia trečio ketvirčio grafikos rinkos statistiką

Publikuota: 2021-11-27 11:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Jon Peddie Research“ pateikė grafikos rinkos statistiką trečiame ketvirtyje. Paaiškėjo, kad grafikos procesorių 2021 metų trečiame ketvirtyje buvo tiekta 18,2 % mažiau nei ketvirtyje prieš tai, bet 12 % daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Į šią statistiką patenka visa grafika, tiek diskreti, tiek integruota. AMD į rinką tiekė 11,4 % mažiau grafikos procesorių, „Intel“ grafikos tiekimas sumažėjo net 25,6 %, o NVIDIA savo grafikos tiekimą sugebėjo padidinti 8 %. Čia lyginama trečio ir antro ketvirčio statistika.

„Jon Peddie Research“ skelbia trečio ketvirčio grafikos rinkos statistiką

Gaila, bet „Jon Peddie Research“ nepateikia tikslių tiekimo skaičių diskrečios grafikos sektoriuje. Galime pamatyti tik rinkos pasiskirstymą tarp AMD ir NVIDIA. Įdomu, kad situacija 2021 metų trečiame ketvirtyje yra tokia pati kaip ir prieš tai buvusiame. AMD tenka 17 % rinkos dalies, o NVIDIA turi 83 % rinkos. Tai reiškia, kad bendras sumažėjęs AMD grafikos tiekimas yra integruotos grafikos sektoriuje, o AMD diskrečios grafikos tiekimas ėjo lygiagrečiai su NVIDIA.

„Jon Peddie Research“ skelbia trečio ketvirčio grafikos rinkos statistiką
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!