Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80738/pasigedote-neigiamu-ivertinimu-skaiciaus-youtube-stai-kaip-ji-susigrazinti/spausdinti/

Pasigedote neigiamų įvertinimų skaičiaus „YouTube“? Štai kaip jį susigrąžinti

Publikuota: 2021-11-22 21:06
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Sprendimas panaikinti „dislike“ skaičiaus rodymą yra ko gero prieštaringiausiai vertinamas šios platformos pokytis nuo pat jos atsiradimo – didesnė dalis vartotojų buvo nusiteikę prieš tokį sprendimą, o ne palaikė jį. Vis dėlto žinojimas kiek žmonių neigiamai įvertino vaizdo įrašą padeda žiūrovams įsivertinti, ar vaizdo įrašas vertas dėmesio, ar tai tik dar vienas dėmesio trokštantis turinio kūrėjas, nepasiūlantis nieko prasmingo ar įdomaus. „YouTube“ atstovų teigimu, neigiamų įvertinimų skaičiaus rodymas buvo panaikintas tam, kad kūrėjai būtų apsaugoti nuo „priekabiavimo ir koordinuotų atakų“.

Pasigedote neigiamų įvertinimų skaičiaus „YouTube“? Štai kaip jį susigrąžinti

Tačiau yra būdas šią funkciją susigrąžinti – vienas programuotojas sukūrė naršyklės plėtinį, kuris „YouTube“ API (angl. application programming interface) dėka geba sugeneruoti tikslų „dislike“ skaičių bet kuriam platformoje patalpintam vaizdo įrašui. Deja, maždaug nuo gruodžio 13 dienos šis API bus pakoreguotas taip, kad neigiamų vertinimų skaičiaus generavimas taptų neįmanomu – tai suteikia programuotojui maždaug tris savaites rasti alternatyvų sprendimą.

Skelbiama, kad nuo gruodžio vidurio šis naršyklės įskiepis pasikliaus tik savo vartotojų baze – nors tai skamba gan inovatyviai, kadangi statistika bus neoficiali, kils rizika duomenų iškraipymui. Vienas iš būtų šią riziką sumažinti būtų lyginant įskiepio naudotojų balsus su realių vertinimų duomenų baze. Žinoma, tam, kad toks sprendimas pasiteisintų, programuotojo sukurtą plėtinį turėtų naudoti didelis kiekis žmonių, tačiau tai ne problema – tikėtina, kad šiuo sprendimu pasinaudos vis daugiau vartotojų.

Naršyklės plėtinį pavadinimu „Return YouTube Dislike“ sukūrė programuotojas Dmitry Selivanov, o jį atsisiųsti galima iš jam sukurtos oficialios svetainės. Kol kas jis prieinamas tik „Chrome“ ir „Firefox“ naršyklių naudotojams, tačiau kūrėjas skelbia, jog greitu metu bus sukurta ir mobili versija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!