Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80555/tietoevry-lietuvos-rinkai-pristato-bankams-ir-kredito-istaigoms-skirta-programine-iranga/spausdinti/

„TietoEVRY“ Lietuvos rinkai pristato bankams ir kredito įstaigoms skirtą programinę įrangą

Publikuota: 2021-11-09 07:01
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Suomijos kapitalo IT įmonė „TietoEVRY“, veikianti ir Lietuvoje, Baltijos šalyse pradeda teikti paslaugas finansų technologijų įmonėms. Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkai jie pristato naują bankinių sistemų programinę įrangą „EasyFS“, kuri skirta bankines, lizingo ir paskolų paslaugas teikiančioms kompanijoms.

Įranga yra pritaikyta prie Baltijos šalyse galiojančių įstatymų ir leidžia teikti atviras, modulines bankininkystės paslaugas. „EasyFS“ yra sukurta jau paruoštų (angl. „plug and play“) technologinių bankinių sprendimų pagrindu, kuriuose yra įdiegta „API-first“ architektūra ir vietos integracijos. Be to, ši programinė įranga yra nesunkiai keičiama, todėl ją galima lengvai papildyti įvairių skaitmeninių kanalų, lizingo, faktoringo, apskaitos ir prekybos finansavimo moduliais.

„EasyFS“ vadovės Hipp Gustavson teigimu, finansinių technologijų sritis yra ypač konkurencinga, bet jautri, nes čia svarbu atitikti įstatyminius reikalavimus, neaukojant saugumo.

„Mūsų įmonė turi ilgametę patirtį Lietuvos ir kitų Baltijos šalių bankininkystės sektoriuje, kurdama ir diegdama programinę įrangą. Tačiau matome, kad ateityje daugybė bankinių sandorių vyks kanalais, priklausančiais ne bankams, o įvairioms trečiosioms šalims. Galime padėti verslams greitai prisitaikyti prie šių sisteminių pokyčių ir išnaudoti atsirandančias galimybes“, – sako H. Gustavson.

„EasyFS“ rinkoje išsiskiria tuo, kad bendrovė siūlo ne tik programinę įrangą bei jos diegimą, bet ir teikia priežiūros ir palaikymo paslaugas klientams. Ši finansinėms institucijoms skirta įranga atitinka bendrąjį „TietoEVRY“ strateginį tikslą – fokusuotis į vertę klientams ir ieškoti augimo galimybių per individualius, specializuotus sprendimus.

„Tiek Lietuvoje, tiek apskritai Baltijos šalyse yra daug didelį potencialą turinčių klientų su specifiniais poreikiais. Per daugiau nei dvidešimt penkerių metų darbinę patirtį šiose rinkose mes puikiai juos pažįstame. Todėl nuo pat pradžių stengiamės, kad „EasyFS“ programinė įranga būtų kuo universalesnė ir lankstesnė. Galime ją pasiūlyti kaip servisą arba diegti ją kliento aplinkose, taip pat ir viešojoje arba privačiojoje debesijoje (ang. public and private cloud)“, – sako H. Gustavson.

„TietoEVRY“ yra lyderiaujanti skaitmeninių paslaugų ir programinės įrangos kompanija, kurios pagrindinė būstinė yra Suomijoje. Įmonė aptarnauja tūkstančius verslo ir viešojo sektoriaus klientų daugiau nei 90 šalių, savo komandoje turi per 24 tūkst ekspertų. Įmonėje Lietuvoje dirba apie 120 specialistų.

„TietoEVRY“ metinė apyvarta yra maždaug 3 milijardai eurų, o jos akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ biržose Helsinkyje ir Stokholme, taip pat Oslo akcijų biržoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!