Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80547/android-aplikacijas-pagaliau-galima-instaliuoti-i-windows-kompiuterius-taciau-viskas-ne-taip-paprasta/spausdinti/

„Android“ aplikacijas pagaliau galima instaliuoti į „Windows“ kompiuterius, tačiau viskas ne taip paprasta

Publikuota: 2021-11-08 13:47
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Birželio mėnesį, JAV milžinė „Microsoft“, pademonstravo naująją „Windows“ operacinės sistemos versiją. Praėjus keturiems mėnesiams – pagaliau baigtas daugelio laukimas. Pirmąją spalio savaitę, naujoji „Windows 11“ tapo prieinama daugeliui, kurie turi su šia platformos versija suderinamus kompiuterius.

„Android“ aplikacijas pagaliau galima instaliuoti į „Windows“ kompiuterius, tačiau viskas ne taip paprasta

Daugelis tikėjosi, jog „Windows 11“ jau su pirmuoju leidimu pasiūlys ir „Android“ programėlių palaikymą, kuris buvo anonsuotas gerokai anksčiau. Kai dar liepos mėnesį „Microsoft“ paskelbė integruosianti „Android“ aplikacijų palaikymą „Windows 11“, daugybė žmonių ėmė tikėtis, jog tai bus viena pagrindinių naujosios operacinės sistemos savybių. Deja, praėjus mėnesiui nuo pirminio šios platformos debiuto daugelio viltys žlugo – „Windows 11“ vis dar įvardinama kaip sistema, į kurią kol kas neverta atsinaujinti, o mobilių programų palaikymą „Microsoft“ pradėjo testuoti „Beta“ versijoje vos prieš porą savaičių.

Tačiau panašu, kad situacija keičiasi – „Microsoft“ integravo naująją savybę į JAV rinkoje cirkuliuojančią „Windows 11“ kūrėjų versiją (angl. Dev Channel). Ši versija nėra tiesiogiai „surišta“ su pagrindine, visiems prieinama, naujosios OS versija, tad „Microsoft“ gali testuoti daugybę dalykų šioje, į kūrėjus ir programinės įrangos inžinierius, orientuotoje versijoje, prieš pridėdama naujo funkcionalumo į viešai prieinamą „Beta“ versiją.

Kad ir kokia gera naujiena tai bebūtų, „Android“ aplikacijas kompiuteryje išbandyti galės ne visi – šios funkcijos veikimą gali išbandyti tik JAV gyvenantys „Dev Channel“ versijos naudotojai. Kitas trūkumas tas, jog kol kas „Amazon“ aplikacijų krautuvėje yra pasiekiama tik labai maža dalis „Android“ programėlių, tad kaip ir su pačia operacine sistema, taip ir su šia funkcija – siekiant nenuviliančios patirties geriau palūkėti tolesnių atnaujinimų.

Nors kol kas išlieka neaišku kada tokia galimybė pasieks „Windows“ kompiuterių savininkus, tačiau jau dabar žinoma, kad tai išbandyti galės tikrai ne visi. Anksčiau pasirodžiusi informacija atskleidė, kad tam bus reikalinga „Windows 11 build 22000“ ar naujesnė versija, o taip pat 64 bitų x86 arba ARM procesorius su bent 8 GB operatyviosios (RAM) atminties. Įdomu ir tai, jog „Android“ aplikacijas įsidiegti galės ir naujesniu „Xbox“ konsolių savininkai.

Priminsime, jog „Microsoft“, siekdami savo vartotojams pasiūlyti „Android“ programėles, sudarė bendradarbiavimo sutartį su „Amazon“. Išmaniųjų telefonų aplikacijos bus prieinamos būtent per „Amazon Appstore“. „Microsoft“ atstovų teigimu, ši galimybė jau netrukus pasieks kompiuterius, tačiau tiksli išleidimo data išlieka nežinoma, o ekspertų teigimu, šios galimybės gali tekti laukti iki kitų metų spalio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!