Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80514/ltg-infra-uz-3-38-mln-euru-diegia-keleiviu-informavimo-sistema/spausdinti/

„LTG Infra“ už 3,38 mln. eurų diegia keleivių informavimo sistemą

Publikuota: 2021-11-04 21:09
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lietuvos geležinkeliai, AB

Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra" skiria investicijų veiklos skaitmenizavimui ir automatizavimui – daugiau nei 50 šalies stočių sujungs į vieningą informacinę sistemą, kuri keleivius informuos apie traukinių tvarkaraščius, eismo pakeitimus ar saugumą. Maksimali projekto vertė – 3,38 mln. eurų.

„Siekiame, kad kuo daugiau šalies gyventojų ar užsienio svečių kelionėms rinktųsi ekologišką transporto priemonę – traukinį. Tam reikia, kad geležinkelio infrastruktūra taptų kuo patogesne keliautojams. Vieninga sistema apjungs stotis, kurios aptarnauja didžiausius keleivių srautus ir leis realiu laiku stebėti traukinių tvarkaraščius ar jų pasikeitimus. Taip pat įdiegti sprendimai bus pritaikyti žmonėms su specialiaisiais poreikiais", – teigia Karolis Sankovski, „LTG Infra" generalinis direktorius.

Pasak K. Sankovski, iki šiol geležinkelio stočių tinklas neturėjo centralizuotos keleivių informavimo sistemos, kai kurios stotys turėjo pavienes sistemas, todėl šis projektas dar vienas žingsnis didinant keleivių pasitenkinimą, kartu sukuriant galimybę, vienodomis prieigos sąlygomis, prie sistemos prisijungti visiems vežėjams.

Daugiau nei 50-tyje stočių bus įdiegta moderni keleivių informavimo sistema, įrengti ir į vieningą tinklą prijungti specialūs ekranai laukiamosiose salėse bei peronuose, automatinių pranešimų moduliai. Įrengta garso ir vaizdo įranga ne tik realiu laiku informuos keleivius apie traukinių eismą, tačiau ir leis mažinti incidentų peronuose skaičių, edukuoti keleivius apie saugų elgesį peronuose, geležinkelio stotyse.

Projektą įgyvendins viešąjį konkursą laimėjusi įmonė „BELAM LT". Darbus planuojama baigti iki 2023 metų antrojo ketvirčio pabaigos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!