Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80461/asus-atskleidzia-z690-serijos-pagrindines-plokstes/spausdinti/

ASUS atskleidžia Z690 serijos pagrindines plokštes

Publikuota: 2021-11-01 07:09
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

ASUS visiems nori pranešti apie naujas Z690 serijos pagrindines plokštes. Gamintojas paruošė įvairių modelių pagal kiekvieno poreikius ir kišenės gylį. Iš viso yra net 19 modelių. Aptarti kiekvieną prireiktų labai daug laiko, tad paminėsime kelias įdomesnes savybes ir pateiksime pagrindinių plokščių sąrašą su kainomis.

ASUS atskleidžia Z690 serijos pagrindines plokštes

Paaiškėjo, kad ASUS dirbo prie savo paties atminties spartinimo standarto, kuris vadinasi AEMP. Teigiama, kad tai leis spartinti atmintį, kuri neturi XMP profilių. Gali būti, kad kai kurie naujos DDR5 atminties moduliai kol kas bus pardavinėjami be XMP profilio, o čia į pagalbą ateis ASUS su AEMP. Dar reikėtų paminėti, kad „ROG Maximus“ ir „ProArt“ serijos turės dvi x16 PCIe 5.0 jungtis, kiti modeliai tenkinsis viena PCIe 5.0 x16 jungtimi.

ASUS su Z690 serijos pagrindinėmis plokštėmis sugalvojo puikią naujovę. Ant kai kurių modelių bus specialus mygtukas, o jį paspaudus galėsime lengvai išimti vaizdo plokštę iš PCIe lizdo. Tikriausiai, ne vienas esame susidūrę su erzinančiu PCIe jungtis užraktu, kurį pasiekti dėl masyvių vaizdo plokščių kartais yra labai sunku. ASUS taip pat savo Z690 pagrindinėms plokštėms pridėjo LGA115x/1200 tvirtinimo skyles aušintuvams. Tad pagrindinės plokštės yra suderinamos tiek su LGA1700 aušintuvais, tiek su praėjusios kartos LGA115x/1200 aušintuvais. Tiesa, dėl naujo lizdo aukščio skirtumų lyginant su senuoju naujoje platformoje bus galima naudoti ne visus senesnius aušintuvus. Tad būkite atsargus ir su papildomu spaudomu nesugadinkite procesoriaus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!