Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80372/danske-bank-integruoja-viesaja-debesija/spausdinti/

„Danske Bank“ integruoja viešąją debesiją

Publikuota: 2021-10-25 17:51
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tobulėjantys visuomenės skaitmeniniai įgūdžiai augina ir vartotojų lūkesčius modernioms, bet kuriuo metu prieinamoms, personalizuotoms skaitmeninėms paslaugoms. Tuo tarpu tokių paslaugų teikėjams tai reiškia augančius duomenų srautus, poreikį juos greitai ir saugiai apdoroti, ir gebėjimą operatyviai prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių vartotojų poreikių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Didieji šiuolaikiniai bankai ilgą laiką duomenis valdė daugiausiai remdamiesi vidiniais centralizuotų skaičiavimo sistemų (angl. mainframe) resursais ir privačiais debesų kompiuterijos sprendimais. Visgi, kuriant modernius skaitmeninius sprendimus vien tokių resursų ima nepakakti, todėl vis daugiau dėmesio sulaukia viešosios debesijos sprendimai. Būtent juos į savo veiklos procesus ryžosi integruoti „Danske Bank“, o sklandžiu pokyčių įgyvendinimu visos grupės mastu rūpinasi Lietuvoje įsikūrusios banko komandos.

Stasys Mikelionis, „Danske Bank“ atsakingas už viešosios debesijos paslaugų diegimą, sako, kad dalies banko procesų ir verslo programų perkėlimas į „Amazon Web Services“ viešąją debesiją žymi naują organizacijos skaitmenizavimo etapą, kuris leis maksimaliai išnaudoti dirbtinio intelekto, mašininio mokymosi ir didžiųjų duomenų analizės sprendimų suteikiamas galimybes, o kartu padės kurti modernius skaitmeninius sprendimus ir paslaugas klientams.

„Jau seniai stebėjome, kuria linkme vystosi viešosios debesijos sprendimai, tačiau nenorėjome skubėti. Laukėme tinkamo meto, kai viešosios debesijos paslaugos pasieks brandą ir atitiks aukštus finansų sektoriaus standartus. Viešosios debesijos sprendimai turėjo subręsti ne tik technologiniu požiūriu, bet dar svarbiau – duomenų saugumo ir atitikties kompleksiškam bankų teisiniam reguliavimui ES prasme. Žengti į viešąją debesiją nusprendėme tik po ilgos, kruopščios analizės ir įvertinę visus „už ir prieš“, – sako S. Mikelionis.

S. Mikelionio teigimu, būtent dėl griežtos, tačiau ne visada vienodai suprantamos reguliacinės aplinkos, viešoji debesija į bankininkystės sritį skverbiasi lėčiau nei į kitas. Visgi, banko atstovo įsitikinimu, šioje srityje jau per artimiausius 2–3 metus galima tikėtis proveržio, o aiškiai susidėliojus vidines procedūras, apsibrėžus rizikos veiksnių valdymo procesus, viešosios debesijos sprendimai ir šiandien gali būti visiškai pritaikomi bankininkystei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!