Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80359/kas-bendro-tarp-wes-anderson-tesla-cybertruck-ir-programavimo-cyberboard-r3/spausdinti/

Kas bendro tarp Wes Anderson, „Tesla Cybertruck“ ir programavimo? „Cyberboard R3“

Publikuota: 2021-10-25 07:09
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Buvęs Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojos „Meizu“ viceprezidentas pernai nusprendė sukurti savo paties start-up’ą pavadinimu „Angry Maio Technology“. Pagrindinis šios šviežios kompanijos kryptis - į entuziastus orientuoti kompiuterių aksesuarai, kurių tarpe ir augančio populiarumo mechaninės klaviatūros.

Kas bendro tarp Wes Anderson, „Tesla Cybertruck“ ir programavimo? „Cyberboard R3“

Pakanka užsukti į forumo „GeekHack“ skiltį „Interest Checks“ ir iškart išvysite dešimtis bendruomenės narių sukurtų klaviatūrų konceptų, tačiau kaip sukurti tikrai išskirtinį produktą šioje srityje? „Angry Maio“ rado būdą, pristatydami „Cyberboard R3“. Klaviatūra sukurta siekiant maksimalaus estetinio poveikio, tačiau nepaaukojant ergonomikos ir įtraukiant šiek tiek daugiau unikalumo – šio bevielio įvesties įrenginio dizainas primena šlifuotą deimantą, tačiau pasak pačios dizainerių komandos, ją labiausiai įkvėpė „Tesla Cybertruck“ elektrinio pikapo konceptas.

Kaip sufleruoja pavadinimas, tai yra trečioji „Cyberboard“ klaviatūros iteracija. Pirmosios versijos prototipą prieš metus surinkinėjo populiarus mechaninių klaviatūrų entuziastas ir surinkėjas Taeha Kim, internautų žinomas „Taeha Types“ slapyvardžiu.

Kas bendro tarp Wes Anderson, „Tesla Cybertruck“ ir programavimo? „Cyberboard R3“

Iš keturių pirmųjų viešai prieinamų spalvų, trys yra įkvėptos režisieriaus Wes Anderson filmų – „Budapest Pink“ primena „Viešbučio „Didysis Budapeštas““ sienas, „Aquatic Green“ spalva įkvėpta Kalėdinio filmo „Come Together“, o rami ir universali „Cloud White“ primins profesoriaus Watanabe laboratoriją iš filmo „Isle of Dogs“. Ieškantiems neutralumo kompanija siūlo ir juodą korpusą.

Nepaisant jau minėtų estetinių savybių, šio dizaino vinis yra klaviatūros galinėje dalyje įmontuota RGB LED matrica, kurios atkuriamą vaizdą galima nusistatyti pagal savo poreikius – toks funkcionalumas patiks streameriams, mat savo transliacijos metu bus galima atkreipti publikos dėmesį į klaviatūros matricoje projektuojamus teksto ar vaizdo elementus. Taip pat prietaiso gale yra nedidelis ekranas rodantis baterijos lygį, kuriam pasiekus nulį klaviatūrą bus galima įkrauti naudojant standartinę „USB-C“ tipo jungtį.

Deja, kol kas „Cyberboard R3“ išankstiniai užsakymai atviri tik Kinijoje. Rožinės, žalsvos ir juodos versijų kainos siekia nepilnus 500 eurų, tuo tarpu balta šiek tiek brangesnė, kainuosianti maždaug €530. Kainos skirtumas kyla iš to, jog balta spalva nėra dažoma – tai gerokai atsparesnis elektrostatinis padengimas, kurio įgyvendinimo procesas labai panašus į miltelinį dažymą.

Vienas itin svarbus dalykas, kurio gamintojas neatskleidžia, yra komplekto turinys – žvelgiant į „Angry Maio“ puslapį nėra aišku, ar į nurodytą kainą įeina tik klaviatūros korpusas ir montavimui būtinos dalys, ar kartu atkeliauja ir mechaniniai jungikliai (switches) bei jų „dangteliai“ (keycaps).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!