Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80314/ddr5-atmintis-bus-kur-kas-brangesne-uz-ddr4-atminti/spausdinti/

DDR5 atmintis bus kur kas brangesnė už DDR4 atmintį

Publikuota: 2021-10-21 07:02
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Jau už poros savaičių sulauksime 12 kartos „Core“ procesorių išleidimo. Tai bus pirmieji masėms skirti procesoriai su DDR5 atminties palaikymu. Naujo atminties standarto palaikymas suteiks daug didesnį atminties pralaidumą, bet ši atmintis turės didesnį atsako laiką. Tad dar neaišku kaip žaidimai ir įvairios užduotys į tai reaguos. 12 kartos „Core“ procesoriai tuo pačiu palaikys ir DDR4 atmintį. Tai bus daroma dėl to, kad esama atmintis bus kur kas pigesnė nei naujo atminties standarto moduliai.

DDR5 atmintis bus kur kas brangesnė už DDR4 atmintį

MSI patvirtino, kad DDR5 atmintis bus ženkliai brangesnė už DDR4 atmintį. Anksčiau pereinant nuo vieno atminties standarto prie kito matydavome maždaug 30-40 % didesnes naujos atminties kainas. Su DDR5 situacija bus dar prastesnė. Prognozuojama, kad DDR5 atmintis už DDR4 atmintį bus brangesnės 50-60 %. Palaipsniui DDR5 kainos mažės ir joms pasiekti DDR4 lygį gali reikėti maždaug dviejų metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!