Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80299/dell-pristate-ispudingus-kompiuterius-keliaujantiems/spausdinti/

„Dell“ pristatė įspūdingus kompiuterius keliaujantiems

Publikuota: 2021-10-20 21:06
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Dell“ yra viena iš nedaugelio nešiojamųjų kompiuterių gamintojų, vis dar kuriančių įrenginius pritaikytus ekstremalioms sąlygoms. Kompanija ką tik pristatė „Latitude 5430 Rugged“ ir „Latitude 7330 Rugged Extreme“, orientuotus į ekstremalių profesijų atstovus. Pavyzdžiui, juos galima naudoti statybų aikštelėse, karo laukuose ar net Arkties tyrimų centruose – kitaip tariant, šie įrenginiai gali atlaikyti gerokai didesnį fizinį krūvį, nei bet kokie kiti nešiojami kompiuteriai. Taip pat jie pasižymi puikiu atsparumu aplinkos veiksniams – jie nepralaidūs vandeniui bei dulkėms. Pasak pačios „Dell“, „Latitude Rugged“ kompiuterių linija per pastaruosius metus išaugo trigubai.

„Dell“ pristatė įspūdingus kompiuterius keliaujantiems

Abu naujieji prietaisai atkeliaus su „Windows 11“ operacine sistema ir itin ryškiais ekranais, kuriuose rodomą turinį galima nesunkiai įžiūrėti ir dienos metu – pasak gamintojos, jų ryškumas siekia iki 1400 nitų, kas yra beveik tris kart daugiau už įprastą nešiojamą kompiuterį („Dell XPS 13“ maksimalus ekrano ryškumas tesiekia 500 nitų). Kompiuterių viduje slypi 11-osios kartos „Intel“ procesoriai, o sistemoje standartiškai įdiegta įrenginio gamintojos sukurta „TPM 2.0 ControlVault“ saugos sistema.

Kompiuteriai palaikys „Wi-Fi 6E“ bevielio tinklo standartą, o esant reikalui galima įsigyti ir versiją su 5G palaikymu. Kita įdomi savybė yra baterijos talpa – abu įrenginiai pasižymi keičiamomis baterijomis, o vienas pilnas įkrovimas tarnaus net iki 25 valandų. Kartu su tuo atkeliauja ir „Express Charge Boost“ funkcionalumas, leisiantis įkrauti kompiuterį iki 35% per dvidešimt minučių.

„Dell“ pristatė įspūdingus kompiuterius keliaujantiems

Nepaisant panašumų, šie prietaisai toli gražu nėra vienodi – „Dell Latitude 5430 Rugged“ turi 14 colių įstrižainės ekraną, IP53 atsparumo reitingą ir yra atlaikęs kritimo testą iš vieno metro aukščio. Tuo tarpu „Latitude 7330 Rugged Extreme“ turi kiek mažesnį, 13 colių, ekraną, tačiau pasižymi tvirtesne konstrukcija, IP65 reitingu ir gali kristi iš dviejų metrų aukščio.

Abu įrenginiai turės „Dell Optimizer“ programinės įrangos priedą – tai aplikacija, kuri dirbtinio intelekto dėka geba išanalizuoti prietaiso naudojimą ir remdamasi gautais duomenimis pagerinti sistemos našumą. Su šiais naujais kompiuteriais „Dell“ taikosi į greitosios pagalbos, iškastinio kuro, teisėsaugos ir panašias industrijas. Naujaisiais „Latitude Rugged“ bus prekiaujama nuo gruodžio 9-osios, tačiau atskleisti kainų „Dell“ neskuba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!