Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80272/investicijos-i-europos-talentus-pades-facebook-sukurti-multivisata/spausdinti/

Investicijos į Europos talentus padės „Facebook“ sukurti multivisatą

Publikuota: 2021-10-18 20:43
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Facebook“ pradeda kurti ateities kompiuterijos platformą, kitaip vadinamą multivisata, kuri apjungs tokias technologijas kaip virtuali ir papildyta realybė. Idėjos esmė – sukurti geresnį virtualios būsenos jausmą, kuris priartintų virtualų bendravimą prie gyvojo.

Multivisata turi potencialo išlaisvinti naujas kūrybiškumo ir socialines bei ekonomines galimybes. Anot „Facebook“ viešųjų reikalų vadovo Vidurio ir Rytų Europai Jacobo Turovskio, europiečiai nuo pat pradžių galės įsitraukti į naujos platformos kūrybą.

„Multivisata nepriklausys nei vienai kompanijai. Kaip ir interneto, jos pagrindinės savybės bus atvirumas ir suderinamumas. Jai sukurti prireiks įmonių, kūrėjų ir politikos formuotojų bendradarbiavimo. „Facebook“ tai reikš nuolatines investicijas į produktus ir technologijų talentus bei verslo augimą. Per artimiausius penkerius metus Europos Sąjungoje sukursime net 10 tūkst. aukštos kvalifikacijos naujų darbo vietų“, – teigė J. Turovskis ir pridūrė, kad tai patvirtina Europos technologijų industrijos ir talento potencialą.

Europos Sąjunga yra labai svarbi „Facebook“ veiklai ir ateities sumanymams. Čia dirba tūkstančiai talentų, o milijonai verslų kasdien naudojasi kompanijos programėlėmis ir įrankiais.

J. Turovskis pabrėžia, kad Europa vaidina ypač svarbų vaidmenį ne tik auginant technologijų industrijos talentus, bet ir kuriant naujas interneto taisykles. Europos įstatymų leidėjai rodo kelią kaip europietiškos vertybės – išraiškos laisvė, privatumas, skaidrumas ir asmeninės laisvės – turėtų būti integruojamos į tai kaip kasdien veikia internetas. Bendrovei „Facebook“ šios vertybės artimos, todėl kompanija jau ne vienus metus imasi veiksmų, kurie padeda jas apsaugoti.

„Mūsų prioritetas – nusamdyti daugybę aukštos kvalifikacijos inžinierių, kurie padės įgyvendinti šį pokytį. Nekantraujame dirbti kartu su ES šalių vyriausybėmis, kad atrastume tinkamus žmones tinkamose rinkose. „Facebook“ augant Europoje, tikimės nuolat investuoti į talentus bei jų augimą ir čia kurti inovacijas Europai ir pasauliui“, – sakė jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!